Thinkfest

Kaikille avoin ajattelun ja tieteen kaupunkifestivaali Thinkfest järjestetään joka syksy. Tiedefestivaalin yhteydessä järjestetään tapahtumia eri puolilla Helsinkiä, mikä mahdollistaa tutustumisen yliopiston laaja-alaiseen toimintaan ja mielenkiintoisiin kampuksiin. Thinkfest on yksi Helsingin yliopiston lukuvuoden päätapahtumista.

Alumneille tapahtumista löydät virikkeitä aivoille tiedeaamukahvien ja seminaarien keskusteluihin osallistumalla. Supersuositut tiedesaunat tuovat hetken kuumimmat puheenaiheet lauteille ja löylyä pääset heittämään yliopiston tutkijoiden ja muiden alumnien kanssa. Koko perheen yhteistä aikaa ja tekemistä löydät Thinkfestin Perhepäivässä, jossa myös perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan tieteen tekemistä.

Tervetuloa!

Tutustu aikaisempien Thinkfestien ohjelmaan! →

Thinkfest 2016: digitalisaatio

Ensimmäisillä aamukahveilla puhutti Saska ja Laura Saarikosken uusi kirja Trump - mies kuin Amerikka.Porthanian kampuspäiväMihin tiedettä tarvitaan? -seminaariMihin tiedettä tarvitaan? -seminaarissa keskustelemassa mm. HS:n päätoimittaja Päivi Anttikoski, opetusministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Tuomo Puumala ja toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.Ensimmäisen illan tiedesaunassa puhumassa oli digioppimisen erikoismies ja Avoimen yliopiston johtaja Jaakko Kurhila, joka tarkasteli digitalisaation uhkia ja mahdollisuuksia.Askeleita nationalismin Euroopassa -aamukahveilla keskusteltiin Heikki Aittokosken uudesta kirjasta.Ideapaja virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista terveydenhuollossa MeilahdessaTaloussaunassa keskusteltiin julkisen ja yksityisen sektorin suhteesta. Puhujina olivat professori Markku Kuisma ja kansanedustaja Juhana Vartiainen. Löylynheittäjänä oli toimittaja Paavo Teittinen.ThinkNoir-illassa kuultiin biologisten tutkimusmenetelmien käytöstä rikosten selvittämisessä. Tapahtuma oli myös loistava tilaisuus päästä tutustumaan yliopiston upeaan luentosaliin.Perhepäivässä lapset pääsivät kokeilemaan ja tekemään tiedettä itse LUMA-keskuksen tiederasteilla Kumpulan kampuksella.Tulevaisuuden tieteentekijöitä Thinkfestin PerhepäivässäLuonnontieteellisessä museossa bongattiin kirahveja!Kirahvit olivat eksyneet myös Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan.Karva-Kaverit tulivat tervehtimään Perhepäivän vierailijoita Kumpulan kampukselle.