Syksyn 2019 alumnitapahtumat

Täällä voit helposti seurata, minkälaista alumnitoimintaa yliopistolla järjestetään seuraavaksi!

Monitieteisten alumnitapahtumien lisäksi järjestämme tiedekuntakohtaisia tapahtumia, joissa alumnit pääsevät tapaamaan oman alansa asiantuntijoita ja kuulemaan tieteenalansa uusimmista saavutuksista. Kerromme näistä tapahtumista tiedekuntakohtaisissa alumniuutiskirjeissä. Päivittämällä yhteystietosi varmistat, että kuulet jatkossakin oman tiedekuntasi uutisista ja tapahtumista.

Päivitä yhteystietosi täällä!

Aika: 18.9. klo 8.15-10
Paikka: 7062-sali, Kaisa-kirjasto (7. kerros, Fabianinkatu 30)

Syksyn ensimmäisessä Think & Lead -aamukahvitilaisuudessa kuullaan ja päästään keskustelemaan aihepiiristä "Mitä kestävä johtaminen on ja mitä se vaatii?". Aloitamme aamukahveilla klo 8.15-8.30 ja tämän jälkeen pureudumme aamun aiheeseen. Aamun alustajina ja keskustelijoina mukana yliopistomme alumnit Katja Atsar (johtava valmentaja, Ilmarinen) sekä Sanna Raiskio (Alumni Fellow ja HR-ammattilainen).

Ilmoittaudu syyskuun Think & Lead -tapahtumaan

 

Aika: 25.9. klo 16:00 -18
Paikka: Ohjauskulma, Kaisakirjasto (Fabianinkatu 30, 3. krs)

Haaveiletko sinäkin opintojen päättyessä uusista uramahdollisuuksista? Työnhaku on oman osaamisen myymistä ja siksi myös kovaa työtä. Miten vastata tulevaisuuden työelämävaatimuksiin? Mitä työelämätaitoja työntekijällä on hyvä olla olemassa? Miten itseään voi kehittää valmistumisen jälkeen?

Tule keskustelemaan aiheesta rekrytoinnin asiantuntijan kanssa.

KM Maija Kaski on valmistunut kasvatustieteistä, pääaineenaan aikuiskasvatustiede. Hän on työskennellyt Talvivaara Kaivososakeyhtiössä Chief HR Officerina, Martelalla henkilöstöjohtajana sekä Nokialla, Elcoteqissa ja Empowerilla erilaisissa henkilöstöjohtamisen rooleissa.

Ilmoittaudu syyskuun Coach Café -tilaisuuteen 20.9.2019 mennessä

Coach Café -tilaisuuksissa opiskelijat saavat alumneilta vinkkejä ja sparrausta illan aihealueeseen. Myös vastavalmistuneet alumnit ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumiin ja kuulemaan jo pidempään työelämässä olleiden alumnien kokemuksia.

Aika: 26.9.2019 klo 17-19
Paikka: Lehtisali, Porthania, 2. krs (Yliopistonkatu 3)

Haluamme toivottaa vastavalmistuneet maisterit tervetulleeksi alumniyhteisöön rennon työelämäillan merkeissä. Tilaisuudessa mielenkiintoisen ja monimuotoisen työuran rakentaneet Helsingin yliopiston alumnit kertoivat urapoluistaan ja antavat hyviä työelämävinkkejä. Ilta tarjoaa myös mahdollisuuden vapaamuotoiseen keskusteluun, jolloin alumnit pääsivät vaihtamaan kokemuksia ja esittämään työnhakuun, urasuunnitelmiin ja työelämään liittyviä kysymyksiä.

VTM Satu Matinlauri on valmistunut sosiaalipsykologiksi Helsingin yliopistosta. Sadulla on yli 10 vuoden kokemus rekrytoinnin asiantuntijatehtävistä pitäen sisällään mm. työpaikkailmoitusten laatimista, työhakemusten esikarsintaa ja useita satoja työhaastatteluita. Hän on toiminut myös rekrytoivan esimiehen roolissa kolmen vuoden ajan.

Tervetuloa inspiroitumaan, verkostoitumaan ja kohtamaan muita uran alkuvaiheessa olevia alumneja!

Ilmoittaudu mukaan Yliopistosta urapolulle -tapahtumaan 24.9. mennessä

Aika: 26.9.2019 klo 18.30-20.00
Paikka: Think Lounge, Tiedekulma, 2. krs (Yliopistonkatu 4)

Tiedekulman Talouden uusjako -tilaisuudessa 26.9. klo 17 tutkijat keskustelevat talouden, työllisyyden ja väestörakenteen ennusteista ja mittareista, jotka hallitsevat suomalaista talouskeskustelua. Ilmastonmuutos ja digitalisaatio ravistelevat työn, yritystoiminnan ja kaupankäynnin rakenteita perusteellisesti. Kuka voittaa, kuka häviää? Miten työn yhteiskunnallinen rooli, toimeentulon tavat ja kulutus muuttuvat? Kenen rahat riittävät?

Liity seuraamme tapahtuman jälkeen Alumnijatkoille Think Loungeen klo 18.30! Alumnijatkot tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden syventyä illan aiheeseen yhdessä Helsingin yliopiston tutkimusjohtaja Ville-Pekka Sorsan kanssa. Jatkamme keskustelua talouden uusjaosta asiantuntijan kanssa heti virallisen ohjelmaosuuden jälkeen.

Tule nauttimaan iltapalaa, tekemään kysymyksiä suoraan asiantuntijalle ja keskustelemaan aiheesta muiden alumnien kanssa! Tiedekulman Talouden uusjako -tilaisuuteen ei ole ilmoittautumista. Alumnijatkoille varaa paikkasi pian, sillä jatkoille mahtuu vain rajoitettu määrä ilmoittautujia.

Ilmoittaudu mukaan Alumnijatkoille: Talous tulevaisuudessa

Aika: 2.10. klo 9-11.30
Paikka: Keskustakampus, tila vahvistetaan myöhemmin

Viestinnästä ja vuorovaikutuksesta on tullut yhä tärkeämpi osa akateemisten asiantuntijoiden työelämäosaamista. Lisäksi sosiaalinen media ja digitaalinen viestintäympäristö ovat tuoneet uuden viestinnällisen areenan asiantuntijoiden työskentelykenttään, jonka vuoksi työelämässä toimiminen edellyttää paitsi hyviä vuorovaikutustaitoja, myös digitaalisen viestinnän perustaitoja.

Työmarkkinoilla menestyvät ne, jotka osaavat tuoda oman osaamisensa esille kohderyhmää puhuttelevalla ja vetovoimaisella tavalla. Sosiaalisen median näkyvyys ja onnistunut läsnäolo kasvattaa asiantuntijan mainetta ja verkostoja, ja voi tuoda näin lisää kiinnostavia työmahdolisuuksia. Osa kovaa substanssiosaamista on taito kommunikoida tehokkaasti ja kiinnostavasti.

Kokenut asiantuntijaviestinnän kouluttaja, yrittäjä, tietokirjailija ja Helsingin yliopiston alumni Petro Poutanen tarjoaa päivitetyn tilannekuvan ammatillisen viestinnän vaatimuksista sekä antaa konkreettisia neuvoja oman viestinnän kehittämiseksi.

Käsittelemme mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä viestintäosaamista akateemiselta asiantuntijalta vaaditaan nykypäivän työelämässä?
  • Miten sosiaalinen media muuttaa asiantuntijana toimimista?
  • Miten selviydyn verkon polarisoituneessa maailmassa?
  • Miten rakennan vetävää asiantuntijabrändiä ja murtaudun ulos omasta kuplasta?
  • Kuinka kiteytän oman asiantuntemukseni ja kasvatan verkostojani?

Ilmoittaudu mukaan Asiantuntijan uudet digitaaliset viestintä- ja vuorovaikutustaidot -koulutukseen

Koulutus on järjestetty yhteistyössä HY+:n kanssa. Tutustu HY+:n koulutustarjontaan täällä.

Aika: 10.10. klo 17-18.30
Paikka: 7062-sali, Kaisa-kirjasto (7. kerros, Fabianinkatu 30)

Helsingin yliopiston kustantamo Gaudeamuksen kanssa yhteistyössä järjestettävässä Tiedekirjaklubissa alumnit ja kirjailijat kohtaavat ajankohtaisten aiheiden ja avartavien keskusteluiden parissa. Syksyn ensimmäisessä Tiedekirjaklubissa keskustellaan sosiaalisen median hyödyntämisestä tutkija- ja asiantuntijatyössä uutusteoksen Faktat nettiin! kirjailijoiden kanssa.

Ilmoittautuminen Faktat nettiin! -tapahtumaan avataan täällä 12.9. klo 8.

Aika: 30.10. klo 17-19
Paikka: Reaktorin saunatila, Yliopistonkatu 4, ylin kerros

Elements of AI -verkkokurssi oli menestys. Siihen on jo nyt osallistunut 185 000 ihmistä ja se on viety 110 maahan. Menestys ei ole kuitenkaan yksiselitteinen – verkkokurssin aloittaa moni, mutta liian harva vie sen loppuun. Nämä asiat puhuttavat nyt, kun Helsingin yliopisto on avaamassa opetustaan kaikille avoimien verkkokurssien kautta.

Kuinka tarjota yhteiskunnassa relevantteja ja ajanmukaisia sisältöjä tavoilla, jotka pitävät kiinnostuksen yllä kurssin loppuun saakka? Kuinka verkkokurssit rakennetaan vuorovaikutteisiksi, lähestyttäviksi, toimiviksi ja ihmiset saavuttaviksi? Tarjoaako digitalisaatio ja uusi teknologia tähän ratkaisun? Tule kuulemaan tekijöitä ja tutkijoita Elements of AI -verkkokurssin takana.

Alumnien tiedesaunassa voit raikastaa ajatuksiasi asiantuntijoiden ja muiden alumnien kanssa rennossa ympäristössä.

Ilmoittautuminen Tiedesauna-tapahtumaan avataan 2.10.

Time: 31.10.2019 at 19.00-21.00
Venue: Finnish institute in Berlin 

The University of Helsinki is visiting Berlin in October to meet alumni and friends. We have a good number of alumni present in Berlin region, and we would like to advance the formation of an active alumni network in this area together with our alumni. 

The Vice Rector of the University of Helsinki, Ms. Hanna Snellman has a pleasure of inviting you to an informal get together on Thursday, October 31 at 7.00 – 9.00 pm, at the Finnish Institute in Berlin to discuss the vision and the current activities of the University of Helsinki, as well as how our alumni abroad can take part in the University of Helsinki Community. We also have a chance to present you in Berlin the research we do on Artificial Intelligence (AI) and to discuss with you on ethical and educational aspects of AI in Europe and in the world, led by Associate professor Teemu Roos, the person behind the free Elements of AI web course, which is the most popular IT MOOC in the world.

Sign up here for the get-together in Berlin

Aika: 6.11. klo 17-18.30
Paikka: Kaisa-sali, Kaisa-kirjasto (7. kerros, tila 7062, Fabianinkatu 30)

Haluaisitko päivittää omaa osaamistasi lukemalla oman alasi uusinta tieteellistä kirjallisuutta, mutta siitä on pitkä aika, kun olet viimeksi käynyt kirjastossa?  Oletko epävarma, mistä pitäisi lähteä liikkeelle? Osaatko etsiä tutkimustietoa kaikille avoimista tietokannoista, avoimesta verkosta tai kirjaston tietokannoista?

Nyt sinulla on mahdollisuus päivittää omia tiedonhakutaitojasi. Alumnien tiedonhankintatyöpaja tarjoaa ikkunan siihen, mitä uusia välineitä on tarjolla tieteellisen tiedon hakemiseen. Tilaisuudessa saat käytännön vinkkejä tiedonhakujen toteutukseen, voit päivittää digitaitojasi tiedonhaun osalta ja saat vertaistukea muilta alumneilta ja työpajan ohjaajilta.

Oma kannettava tietokone on suositeltavaa ottaa mukaan, mutta ilman konettakin voit tulla paikalle.

Ilmoittautuminen työpajaan aukeaa tällä sivulla tiistaina 1.10.2019 klo 9.00.

Aika: 6.11. klo 17-19
Paikka: Suomen laki sali, Porthania (Yliopistonkatu 3)

Suomi, eurooppalaisuus ja hyvinvointivaltio. Keskustelun pohjana on Suomen pankin entisen pääjohtajan Erkki Liikasen tuore muistelmateos Olin joukon nuorin. Kirja kattaa Liikasen vuonna 1972 alkaneen uran kansanedustajana, puoluesihteerinä, valtiovarainministerinä sekä suurlähettiläänä vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja Liikasesta tuli komissaari. Liikasen kanssa keskustelevat Euroopan historian professori Laura Kolbe ja poliittisen historian professori Pauli Kettunen

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja –kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80% kirjamarkkinoista. Helsingin yliopisto on suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Alumniyhdistykselle, joka on tapahtuman järjestäjä. Ilmoittaudu mukaan Tietokirjaklubi: Erkki Liikanen -tilaisuuteen täällä

Aika: 19.11. klo 17-18.30
Paikka: Stage, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)

Helsinki Alumni Insight on tapahtumasarja, jossa intohimoiset vaikuttajat jakavat osaamistaan, kokemuksiaan ja näkemyksiään. Ajatuksiaan, joilla muutetaan asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa. Maailman parhaaksi.

Sarjan avaa Antti Merilehto, joka kertoo miten merkittävä muutos tekoäly yrityksissä on ja opastaa, mitä jokaisen liiketoiminnan vetäjän tulee tekoälystä tietää tänään. Merilehto kertoo, mitä hyötyä tekoälystä ja koneoppimisesta on organisaatioille ja millaisia ongelmia niiden avulla voi lähteä ratkomaan.

Antti Merilehto on tehnyt yli 10 vuotta töitä digitaalisen liiketoiminnan parissa. Hän toimi aiemmin mm. Googlen Euroopan pääkonttorilla ja nyt Finch Finlandin maajohtajana. Antti sparraa yrityksiä ja johtoryhmiä tekoälyn hyödyntämisestä ja digitalisaation tuomasta muutoksesta organisaatioissa. Antti on myös kirjoittanut suositun tietokirjan Tekoäly - matkaopas johtajalle.

Aika: 28.11. klo 17-18.30
Paikka: 7062-sali, Kaisa-kirjasto (7. kerros, Fabianinkatu 30)

Helsingin yliopiston kustantamo Gaudeamuksen kanssa yhteistyössä järjestettävässä Tiedekirjaklubissa alumnit ja kirjailijat kohtaavat ajankohtaisten aiheiden ja avartavien keskusteluiden parissa. Syksyn toisessa Tiedekirjaklubissa keskustellaan siitä, miten Suomesta muotoutui vauras teollisuusmaa ja hyvinvointiyhteiskunta Nälkämaasta hyvinvointivaltioksi -teoksen pohjalta.

Ilmoittautuminen marraskuun Tiedekirjaklubi-tapahtumaan avataan marraskuun alussa.

Time: 11.12 at 8.15-10
Venue: 7062 Kaisa hall, Kaisa library (7th floor, Fabianinkatu 30)

In the current world, working teams are likely to be diverse and multicultural. The ability to foster differences and make them a strength for the organization is a strategic interest of employers.

How diverse and multicultural teams can be best led? How to take diversity into consideration successfully? Welcome to hear introductory statements on this matter and discuss about the important theme. The language of this Think & Lead morning session is English. Pre-registration is needed and will open in November.

The pre-registration to the event will open in November through this link.