Alumnipäivä 2020

Tervetuloa Helsingin yliopiston Alumnipäivään 27.2.2020!

Alumnipäivä on Helsingin yliopiston alumnien vuoden tärkein tapahtuma. Alumnipäivässä Helsingin yliopiston tieteen kärkijoukot ja alumnit kohtaavat innostavan keskustelun ja yhdessä tekemisen merkeissä. Tarjolla on terävän tiedesisällön lisäksi rentoa yhdessäoloa muiden alumnien kanssa.

Verkostoidu, opi tutkimuksesta, jaa osaamistasi ja päivitä tietosi maailmasta.

Alumnipäivä 2020: Tutkiva mieli, oppiva yhteisö

Alumnipäivässä syvennytään siihen, kuinka säilyttää avoin tutkiva mieli ja into oppia uutta läpi elämän. Miten innostumme ja säilytämme motivaation oppia arjen kiireiden keskellä? Mikä on hyvinvoinnin merkitys oppimiselle? Tervetuloa mukaan tieteen ikiliikkujien ja jatkuvan uudistumisen päivään.

Nähdään helmikuussa!

Jos et pääse iltatilaisuuteen paikan päälle, voit seurata tilaisuutta striimin kautta Unitubessa.

Seuraa Koukussa oppimiseen -iltatilaisuuden striimiä

#alumnipäivä2020 #helsinkialumni #helsinkiuni

Klo 8-9.30: Aamukahvitilaisuudet kampuksilla

Katso tarkemmat kuvaukset alta!

Klo 15.30-16.15: Opas­tet­tu kä­ve­ly­kier­ros kes­kus­ta­kam­puk­sel­la

Kierroksella tutustutaan Porthanian arkkitehtuuriin ja historiaan, Helsingin yliopiston uuteen kirjastoon Kaisa-talossa sekä Topelian, entisen sisätautisairaalan, vaiheisiin.

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu kävelykierroksen jonoon täällä.

Klo 17-19.30: Koukussa oppimiseen

Paikka: Tiedekulma, Stage

Jatkuvasta oppimisesta puhutaan paljon. Miten kääntää ulkoatuleva paine kehittymisen voimavaraksi? Tunnista, kuinka rakennat itsellesi tasapainon työn, oppimisen ja muun elämän välillä. Tule kuulemaan uusimmasta tutkimuksesta ja tutustumaan välineisiin, joilla teet oppimisesta jatkuvan ja voimaannuttavan osan elämääsi!

IImoittaudu Alumnipäivän iltatilaisuuteen

Kumpula: Herätä verkostosi elämään

Aika: klo 8-9.30
Paikka: Kumpulan tiedekirjaston 2. krs (Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2)

Verkostoituminen on tärkeää työuralla etenemisen kannalta. Meistä monilla on olemassa hyvät ja laajatkin Linkedin-verkostot, mutta emme käytä kontakteja aktiivisesti työelämän tavoitteidemme saavuttamiseen. Vain osallistumalla ja osallistamalla voimme lähestyä tavoitteitamme. Kumpulan aamukahveilla asetat itsellesi työelämätavoitteen ja mietit yhdessä muiden alumnien kanssa, miten starttaat verkostosi vauhtiin.

Kumpulan kampuksella aloitetaan upouusi oppimisen ja opettamisen verkostomallin pilotti, joka tuo yhteen opiskelijat, yritysten työntekijät ja yliopiston henkilökunnan. Mallissa törmäytetään kokemusperäinen osaaminen ja tutkimustieto. Professori Hannu Toivonen tulee esittelemään tätä yritysmaailmasta tuttua mallia ja miten sitä hyödynnetään yliopistossa.

Puhujat:​

  • professori Hannu Toivonen
  • alumni, vanhempi asiantuntija (TkT, FL) Kaisa Scmidt-Thomé​

Ilmoittaudu Kumpulan aamukahveille

Meilahti: Mieli kehossa – ajatus oppimisessa

Aika: klo 8-9.30
Paikka: Terkko Health Hub (Haartmaninkatu 4)

Omasta kehosta huolehtiminen on tärkeää työelämässä jaksamisen ja oppimisen kannalta. Huomaamme heti huonosti nukutun yön ja huonon ravinnon vaikutuksen jaksamiseen. Kuitenkin erityisesti kehomme hiljaisten signaalien kuuntelemistaito ja rauhoittuminen ovat keskeisessä asemassa työstä palautumisen, keskittymisen ja oppimisen kannalta. Aloita päiväsi keskittyneesti ja löydä uusia toimintatapoja arkeesi oppimisen aamukahveilta!

Puhujat:

  • yliopistonlehtori Saara Repo
  • yliopistonlehtori Maijaliisa Erkkola

Ilmoittaudu Meilahden aamukahveille

Keskusta: Miksi jaksaisin oppia jatkuvasti?

Aika: Klo 8-9.30
Paikka: Fönster, Tiedekulma, 1. krs (Yliopistonkatu 4)

Miten löytää aikaa oppimiselle, kun siitä kilpailee niin moni muukin asia? Uteliaisuus uutta tietoa kohtaan, ajatus opitun tiedon hyödyllisyydestä tai mahdollisuudesta parempaan työpaikkaan ja palkkaan voivat kaikki toimia kannustimena aloittaa. Mistä sisäsyntyinen motivaatio jatkaa oppimista muodostuu? Tule kuulemaan ja jakamaan omaa osaamistasi jatkuvan oppimisen aamukahveille.​

Puhujat:

  • professori Kirsti Lonka
  • alumni, oppimisen psykologi Hanna Siefen

Tapahtuma on täynnä. Voit ilmoittautua keskustan aamukahvien jonoon täällä.

Viikki: Tekemällä opittu - Tilaisuus on peruutettu.

Aika: Klo 8-9.30
Paikka: sali 1401, Biokeskus 1 (Viikinkaari 9)

Aika: klo 15.30-16.15
Paikka: keskustakampus, lähtö Porthanian aulasta (Yliopistonkatu 4)

Helsingin yliopistomuseo järjestää Alumnipäivänä opastetun kävelykierroksen keskustakampuksella klo 15.30. Kierroksella tutustutaan Porthanian arkkitehtuuriin ja historiaan, Helsingin yliopiston uuteen kirjastoon Kaisa-talossa sekä Topelian, entisen sisätautisairaalan, vaiheisiin. Kierroksella selviää esimerkiksi, mikä oli kantonisti, miksi Porthania on arkkitehtuurimme historiassa niin merkittävä ja miten Pukevan talosta tuli lukevan talo. Kokoontuminen Porthanian aulassa, pääsisäänkäynnin oikealla puolella.

Tapahtuma on täynnä. Ilmoittaudu kävelykierroksen jonoon täällä.

Iltatilaisuus: Koukussa oppimiseen

Aika: klo 17-19.30
Paikka: Tiedekulma, Stage

Jatkuvasta oppimisesta puhutaan paljon. Miten kääntää ulkoa tuleva paine kehittymisen voimavaraksi? Tunnista, kuinka rakennat itsellesi tasapainon työn, oppimisen ja muun elämän välillä.

Alumnipäivä huipentuu Tiedekulman iltatilaisuuteen, jossa yliopiston huippututkijat inspiroivat uuden oppimiseen. Stagelle nousevat aivotutkija, kasvatustieteen professori Minna Huotilainen, digitalisaatiojohtaja Jaakko Kurhila, kasvatustieteen professori Katariina Salmela-Aro ja apulaisprofessori Sami Paavola.

Tule kuulemaan uusimmasta tutkimuksesta ja tutustumaan välineisiin, joilla teet oppimisesta jatkuvan ja voimaannuttavan osan elämääsi!

Ilmoittaudu Alumnipäivän iltatilaisuuteen

Kyky toimia tiimin jäsenenä on tärkeä työelämätaito. Tunnistatko sinä omat vahvuutesi tai heikkoutesi toimia yhteistyössä muiden kanssa? Vastaa dLearn-kyselyyn ja voit tarkastella omaa toimintaasi valitsemassasi sinulle tärkeässä yhteistyötilanteessa, kuten projektissa, kokouksessa tai työpajassa. Vastaamalla opit itsestäsi ja kehityt tiimipelaajana. Samalla autat tutkimusta!

Vastaa dLearn-kyselyyn

Alumnipäivään sisältyy teeman mukaisesti mahdollisuus testata dLearn-itsearviointityökalua. dLearn on Helsingin yliopistossa kehitetty tutkimukseen perustuva työkalu, joka on tarkoitettu oman ja ryhmän toiminnan tilannekohtaiseen tunnistamiseen sekä sitä kautta työyhteisötaitojen arviointiin ja kehittämiseen. Alumnipäivän iltatilaisuudessa näet, miten muut ovat vastanneet ja voit tarkastella omia vastauksiasi suhteessa muihin.