Aktiivisuus ja urasuunnittelu kannattavat

Jenni Jaakkola Fazer

Hyvinvointi ja ravitsemus kiinnostavat tuotantopäällikkönä Fazer Myllyllä työskentelevää Jenni Jaakkolaa. Niiden kautta innostuin myös elintarvikealasta, Jenni kuvaa Viikkiin hakeutumisen syitä. 

Jenni opiskeli elintarviketieteitä ja pääaineenaan viljateknologiaa. – Mieluisinta oli opintojen monipuolisuus ja käytännönläheisyys, kuten erilaiset projektit, joissa suunniteltiin ja valmistettiin erilaisia elintarvikkeita ryhmissä, hän muistelee.

Oma suuntaus löytyi opintojen edetessä

Opintojen alussa hänellä ei ollut vielä selkeää ammattia mielessä. Opintojen edetessä hän sitten huomasi elintarvikkeiden valmistuksen ja kehityksen kiinnostavan itseään erityisesti. – Ura elintarviketuotannon ja tuotekehityksen parissa alkoikin kiinnostaa enemmän kuin tutkijana työskentely.

Määrätietoisesta urasuunnittelusta ja vahvasta kiinnostuksesta alaan kertoo se, että Jenni työskenteli jo opintojensa aikana Myllyllä tuotekehityksessä. Hän teki myös gradunsa samalle työnantajalle, minkä jälkeen sattui avautumaan paikka tuotantopäällikön äitiyslomasijaisena.

Monipuolisessa tehtävässä

Fazer Myllyn tuotantopäällikkönä Jenni Jaakkola ohjaa tuotantoa työnjohtajien kanssa ja toimii tiiviissä yhteistyössä laadun ja myynnin kanssa.  ­– Tyypillistä työpäivää ei oikeastaan ole, vaan työpäivät koostuvat useista erilaisista tehtävistä.

Viljateknologian opinnot antoivat hyvät valmiudet nykyiseen työhön. – Niiden kautta ymmärtää materiaalia ja prosesseja. Myös elintarvike-ekonomian opinnoistani on ollut paljon hyötyä, Jenni kertoo. Lisäksi hänen työssään tarvitaan hyviä kommunikointitaitoja ja priorisointikykyä.

Lopuksi Jenni antaa hyviä vinkkejä työnhakuun: – Ota suoraan yhteyttä itseäsi kiinnostavien yritysten avainhenkilöihin, kuten oman alasi alumneihin. Kannattaa myös verkostoitua ja osallistua erilaisiin tapahtumiin.