Viikin kampus

Viikin kampus

Monitieteinen Viikin kampus sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä ja se on toiminut kampusalueena vuodesta 1946. Viikin kampus on biotieteiden, maa- ja metsätaloustieteiden sekä farmasian ja eläinlääketieteen opetuksen ja tutkimuksen keskittymä. Viikin kampuksella työskentelee lähes 1900 ihmistä, ja opiskelijoita kampuksella on yli 6000.

Kampusalueella toimii yliopiston yksiköiden lisäksi useita sektoritutkimuslaitoksia, joiden kanssa yliopisto tekee yhteistyötä. Kiinteä osa toimintaa ovat myös Helsingin yliopiston opettajaharjoittelijakouluna toimiva arvostettu Viikin normaalikoulu sekä kehittämiskeskus Helsinki Think Company.

Viikin kampus sosiaalisessa mediassa

Sijainti ja Kulkuyhteydet

Viikin kampuksen sijainti kartalla.

Viikkiin pääsee kätevästi julkisilla liikennevälineillä.  Suunnittele reittisi Viikkiin HSL:n Reittioppaan avulla.

Pysäköinti

Viikin kampuksella on kuusi asiakaspysäköintialuetta. Pysäköinti on maksullista arkisin kello 8 - 16. Pysäköinnin voi maksaa Taskuparkki (aluenumerot 312-316) ja Easypark (aluenumero 613) -mobiilimaksuilla. Maksuautomaateissa käyvät maksuvälineinä kolikot ja yleisimmät maksukortit. 

Asiakaspysäköintipaikat ovat kaikkien Viikin kampuksella asioivien käytössä. Pysäköinti maksaa 1,20€/h tai 5€/8h.

Tutkimus ja opetus

Viikin kampuksella toimii neljä tiedekuntaa sekä kaksi tutkimusta harjoittavaa erillislaitosta. Tiedekunnista bio- ja ympäristötieteellisellä sekä maatalous-metsätieteellisellä tiedekunnalla on lisäksi yhteensä viisi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea.

Viikin kampus tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tehdä monitieteistä tutkimusta. Nykyaikaisten laboratoriotilojen lisäksi Viikissä toimii maataloustieteitä palveleva opetus- ja tutkimustila, jonka laajat alueet ovat myös lähiseudun asukkaiden suosittua virkistysaluetta.

Viikin Infokeskuksessa palvelee lisäksi Viikin kampuskirjasto, jonka kokoelmat kattavat laajan valikoiman Viikin tutkimusalojen kirjallisuutta.

Viikin kampuksen tiedekunnat ja yksiköt

Sektoritutkimuslaitokset ja koulut

Viikin kampuksen palvelut

Viikin hakija- ja opiskelijapalvelut

  • Kiinnostaako opiskelu Helsingin yliopistossa Viikin kampuksella? Saat tietoa opiskelumahdollisuuksista hakijapalveluista.
  • Viikin opiskelijapalvelut palvelevat kaikkia Viikin kampuksen yksiköiden opiskelijoita. Yhteystiedot löydät opiskelijaneuvonnan sivuilta.

Viikin Ravintolat

Unicafe-ravintolat:

  • UniCafe Biokeskus (Biokeskus 1, Viikinkaari 9)
  • UniCafe Korona (Infokeskus Korona, Viikinkaari 11)
  • Unicafe Viikuna (EE-talo, Agnes Sjöbergin katu 2)

Muut ravintolat:

Kaupunginkirjasto

Viikin kirjasto Helmet.fi-palvelussa.