Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettinen toimikunta

Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettisen toimikunnan tehtävänä on arvioida ennakkoon tuotanto- ja lemmikkieläimillä, muilla selkärankaisilla eläimillä sekä muilla lainsäädännön piirissä olevilla eläimillä (pääjalkaiset nilviäiset, nisäkkäiden sikiömuodot sekä eräät selkärankaisten toukkamuodot) tehtävien koe-eläinlain ulkopuolelle jäävien tutkimusten eettisyyttä, opastaa tutkimuseettisissä kysymyksissä sekä antaa neuvotteluapua kampuksella esille tulevien tutkimuseettisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa. Toimikunnan ulkopuolelle jää ihmisillä tehtävien lääketieteellisten ja ei-lääketieteellisten tutkimusten sekä koe-eläinlain piiriin kuuluvien tutkimusten eettisyyden arviointi.

Toimikunnan jäsenet toimintakaudella 2018–2021

Puheenjohtaja:
Kliininen opettaja Laura Hänninen

Sihteeri:
Seija Oikarinen
eettinen-toimikunta@helsinki.fi

Jäsenet:
Kliininen opettaja Tarja Pääkkönen
Yliopistonlehtori Merja Kontro
Professori Juha Partanen
Yliopistonlehtori Petteri Piepponen
Kliininen opettaja Minna Rajamäki
Professori Emerita Mirja Salkinoja-Salonen
Tohtorikoulutettava Ulriikka Savela-Huovinen
Tohtorikoulutettava Liisa Silvennoinen

Kokousaikataulu

Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettisen toimikunnan seuraavat kokouspäivät syksyllä ovat:

• 15.8.2018
  • 24.10.2018
  • 11.12.2018

Kokouksessa käsiteltäväksi toivottavat lausuntopyyntöhakemukset tulee lähettää sähköpostitse toimikunnan sihteerille osoitteeseen eettinen-toimikunta@helsinki.fi. Asiakirjat lähetetään yhtenä pdf-dokumenttina viimeistään kahta viikkoa ennen kyseistä kokousta. Toimikunta suosittelee hakemaan eettistä lausuntoa ennen tutkimuksen tai koeasetelman toteuttamista.

Ohjeet tutkijoille