Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettisen toimikunnan tehtävänä on arvioida ennakkoon tuotanto- ja lemmikkieläimillä, muilla selkärankaisilla eläimillä sekä muilla lainsäädännön piirissä olevilla eläimillä (pääjalkaiset nilviäiset, nisäkkäiden sikiömuodot sekä eräät selkärankaisten toukkamuodot) tehtävien koe-eläinlain ulkopuolelle jäävien tutkimusten eettisyyttä, opastaa tutkimuseettisissä kysymyksissä sekä antaa neuvotteluapua kampuksella esille tulevien tutkimuseettisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa. Toimikunnan ulkopuolelle jää ihmisillä tehtävien lääketieteellisten ja ei-lääketieteellisten tutkimusten sekä koe-eläinlain piiriin kuuluvien tutkimusten eettisyyden arviointi.

Toimikunnan jäsenet toimintakaudella 2018–2021

Puheenjohtaja:
Kliininen opettaja Laura Hänninen

Sihteeri:
Seija Oikarinen
eettinen-toimikunta@helsinki.fi

Jäsenet:
Kliininen opettaja Helka Heikkilä
Yliopistonlehtori Merja Kontro
Professori Juha Partanen
Yliopistonlehtori Petteri Piepponen
Kliininen opettaja Minna Rajamäki
Professori Emerita Mirja Salkinoja-Salonen
Tohtorikoulutettava Ulriikka Savela-Huovinen

Kokousaikataulu

Viikin kampuksen tutkimustoiminnan eettisen toimikunnan seuraavat kokouspäivät keväällä ovat:

• 28.2.2018
  • 4.4.2018
  • 9.5.2018
  • 4.6.2018

Syyskauden kokouspäivät ilmoitetaan myöhemmin kevällä.

Kokouksessa käsiteltäväksi toivottavat lausuntopyyntöhakemukset tulee lähettää sähköpostitse toimikunnan sihteerille osoitteeseen eettinen-toimikunta@helsinki.fi. Asiakirjat lähetetään yhtenä pdf-dokumenttina viimeistään kahta viikkoa ennen kyseistä kokousta. Toimikunta suosittelee hakemaan eettistä lausuntoa ennen tutkimuksen tai koeasetelman toteuttamista.

Ohjeet tutkijoille