Hakijan muistilista ja ohjeita

Tältä sivulta löydät hakijan muistilistan ja ohjeita koepäivälle. Tutustuthan ohjeisiin hyvissä ajoin!

MAA­LIS- JA HUH­TI­KUU

Tutustu: Lue tarkasti koulutuksen omat valintaperusteet kunkin yliopiston omilta sivuilta. Koulutuksilla on omat valintaperusteensa, joissa VAKAVA-kokeella on vaihteleva rooli.

Hae: Täytä hakemus Opintopolku-palvelussa hakuaikana. Merkitse sähköiseen lomakkeeseen missä kaupungissa haluat tehdä kokeen. Ilmoittautuminen on sitova.

Huom. Merkitse hakulomakkeelle sähköpostiosoitteesi, jonne haluat saada vahvistusviestin vastaanotetusta hakulomakkeesta. Vahvistusviesti toimii kuittina siitä, että hakulomakkeesi on mennyt perille. Lisätietoja hakulomakkeen täyttämisestä saat www.opintopolku.fi-sivuilta.

Mahdolliset erityisjärjestelyhakemukset tulee toimittaa hakuajan päättymiseen mennessä siihen yliopistoon, jossa suoritat kokeesi.

Lue: VAKAVA-kokeen aineisto julkaistaan netissä ennakkoon tiedotettuna ajankohtana. Aineisto julkaistaan myös kirjana.

  • Hakuaika koulutuksiin alkaa 15.3.2017 ja päättyy 5.4.2017 klo 15:00. 
  • Vuoden 2017 VAKAVA-kokeen aineisto julkaistaan tiistaina 28.3.2017 klo 9:00.

TOU­KO­KUU

Valmistaudu: Yliopistot tiedottavat kokeen salijaoista eri tavoin. Osa yliopistoista lisää VAKAVA-kokeen tarkat salitiedot yliopistojen omille opiskelijavalintasivuille muutama päivä ennen koetta. Muutama yliopistoista ilmoittaa salitiedot vasta koepäivänä annetussa osoitteessa. Salijaoista saat lisätietoa koepaikkakunnan yliopistosta. Myös VAKAVAn sivuille kootaan eri yliopistojen tavat ilmoittaa salijakonsa.

Lue: lue koeohjeet.

VAKAVA-koe järjestetään toukokuussa. Ensimmäisen hakuvaiheen tulokset julkistetaan toukokuun puolen välin jälkeen. Hakijalle lähetetään tulokset ja mahdolliset jatko-ohjeet. Kirje postitetaan hakulomakkeessa annettuun osoitteeseen tai lähetetään sähköpostitse.

  • Kirjallinen VAKAVA-koe toteutetaan kaikissa verkostoon osallistuvissa yliopistoissa samanaikaisesti keskiviikkona 3.5.2017 klo 13:00-15:00.

KESÄKUU

Soveltuvuuskoe: Valintojen mahdollinen toinen vaihe järjestetään kesäkuun aikana. Lisätietoa yksi- tai kaksivaiheisista valinnoista saat yliopistojen valintaperusteista.

HEINÄKUU

Valtakunnallisesti tulokset ovat valmiina Opintopolussa heinäkuun alkupäivinä.

Sinun tulee osallistua VAKAVA-kokeeseen sillä paikkakunnalla, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeessa koepaikaksi. VAKAVA-kokeeseen ei tule erillistä kutsua!

  • Saavu koepaikalle hyvissä ajoin! Kokeesta voi myöhästyä puoli tuntia, mutta se on hakijan koeajasta pois.
  • Lähteä voi 45 minuuttia kokeen alkamisesta. Kokeen viimeinen puolituntinen kuitenkin rauhoitetaan, eli kokeesta ei saa poistua 14:30 jälkeen, ennen kuin koeaika on loppunut.
  • Ota kokeeseen mukaan pehmeä (HB tai B) lyijy- tai lyijytäytekynä, kuulakärkikynä tai muu vastaava selvästi erottuva kynä. Pyyhekumia ei saa käyttää.
  • Kokeessa tarvitset myös kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
  • Aineisto ei saa olla mukana kokeessa.
  • Omia eväitä ei saa ottaa mukaan. Juomapullo sallitaan.

 

Kokeen jälkeen on mahdollisuus käydä antamassa palautetta VAKAVA-kokeesta.