Etätehtävä

Tervetuloa tekemään Helsingin yliopiston psykologian maisteriohjelman kevään 2020 valintojen etätehtävää.

Etätehtävä julkaistaan tällä sivulla torstaina 11.6.2020 klo 10.00.

Tutustu näihin ohjeisiin huolella jo ennen etätehtävän aloittamista.

Etätehtävä

Vastaustiedosto (rtf)

Tehtävätiedosto (pdf)

Tehtävätiedosto julkaistaan PDF-tiedostona. Sinun täytyy ladata tämä sivu uudelleen tehtävän alussa, jotta tehtävä päivittyy sivunäkymääsi. Tehtävätiedoston ilmestymisessä voi olla muutaman minuutin viive. Jos tehtävätiedosto ei näy tämän tekstin yläpuolella tasan klo 10.00, odota hetki ja lataa sivu uudelleen.

Tekniset vaatimukset

Voit ladata tietokoneellesi tiedoston ”Vastaustiedosto” otsikon Etätehtävä alta. Tiedosto on rtf-muodossa ja aukeaa useimmilla tekstinkäsittelyohjelmilla. Kokeile jo ennen koetta, pystytkö avaamaan vastaustiedoston.

Tarvitset kokeen suorittamista varten verkkoyhteydessä olevan tietokoneen. Koneella täytyy pystyä avaamaan pdf- sekä rtf-tiedostoja. Opintopolkupalautusta käyttävään kokeeseen on teoriassa mahdollista vastata myös muulla verkkoyhteydessä olevalla laitteella, jolla pystyt avaamaan tarvittavat tiedostot (pdf- ja rtf-tiedostoja) ja jolla pystyt kirjoittamaan, sekä kirjautumaan Oma Opintopolku -palveluun. Emme kuitenkaan missään nimessä suosittele käyttämään muita laitteita, sillä koekysymyksiin vastaaminen ja materiaalien lukeminen olisi käytännössä erittäin työlästä ja vaikeaa.

Vastausten kirjoittaminen

 • Lataa tietokoneellesi vastaustiedosto Etätehtävä -otsikon alta. Tiedosto on rtf-muodossa ja aukeaa useimmilla tekstinkäsittelyohjelmilla.
 • Nimeä tiedosto mallilla sukunimi_etunimi.
 • Kirjoita tiedostoon nimesi ja henkilötunnuksesi.
 • Kirjoita tiedostoon vastaus molempiin tehtäviin. Huolehdi siitä, että tietokoneella laatimastasi vastauksesta käy selvästi ilmi, mikä kirjoittamasi teksti on vastaus mihinkin tehtävään. Jos et vastaa johonkin tehtävään, kirjoita kyseisen tehtävän numero tai muu tunniste ja sen jälkeen pelkkä viiva. Esimerkki: Tehtävä 2 –
 • Tallenna tiedosto samassa muodossa eli rtf-muodossa. Emme voi taata, että muussa muodossa toimitettuja vastausdokumentteja pystytään avaamaan ja arvostelemaan.

Vastausten palautus

 • Kun olet valmis, lataa vastaustiedostosi Opintopolku.fi-sivustolla hakulomakkeellesi ennen määräajan umpeutumista.
 • Älä lataa Opintopolkuun keskeneräisiä versioita vastauksistasi, vaan vasta lopullinen versio. Jos palautat useamman vastausversion samasta tehtävästä, arvostelussa huomioidaan viimeisin vastaus.
 • Tiedoston tulee olla lisättynä ja lähetettynä Opintopolussa 11.6.2020 ennen klo 16.00. Kello 16.00 tiedostoa ei siis pysty enää tallentamaan, vaan palautus täytyy tehdä tätä ennen. Kirjaudu Opintopolkuun hyvissä ajoin ennen määräajan umpeutumista. Tiedostoja ei voi lähettää enää määräajan umpeutumisen jälkeen. Tarkemmat tiedoston latausohjeet löydät tämän sivun kohdasta ”Näin lataat vastauksesi Opintopolkuun".

Näin lataat vastauksesi Opintopolkuun

 • Tutustu hyvissä ajoin ennen koetta Opintopolussa oleviin ohjeisiin ”Näin palautat valintakoetehtävät Opintopolun kautta”.
 • Sivulta löytyy myös ohjeet siihen, miten palautat tehtävät, jos sinulla ei ole Oma Opintopolkuun vaadittavaa tunnistautumiskeinoa.
 • Ohjeisiin kannattaa tutustua ennakolta, jotta vastausaika kokeessa ei kulu ohjeiden lukemiseen.

Ongelmia etätehtävän aikana?

Jos kohtaat ongelmia etätehtävän aikana, voit olla meihin yhteydessä soittamalla numeroon 029 4120 211 (HY:n hakijapalvelut). Emme vastaa tehtävien sisältöön liittyviin kysymyksiin.