Käsityön ennakkotehtävä

Käsityönopettajan opintosuunnan soveltuvuuskokeeseen liittyy lisäksi ennakkotehtävä. Ennakkotehtävässä arvioidaan käsityöhön liittyvää ajattelua ja osaamista.

Vuoden 2023 ennakkotehtävä on julkaistu ja sen ohjeet ovat alla.
Käsityön ennakkotehtävä 2023
Pari pannunalustaa
  1. Tutustu artikkeliin Monimateriaalisuus perusopetuksen käsityössä sivustolta:  
    https://journal.fi/ainedidaktiikka/article/view/90017/66770 
  2. Ideoi ja suunnittele erilaisia pannunalusia käyttäen erilaisia materiaaleja. Ota suunnittelussa huomioon tuotteen käytettävyys, kestävyys ja visuaalisuus. Valmista itse käsityönä suunnitelmiesi pohjalta kaksi erilaista pannunalustaa eri materiaaleista, jolla osoitat omaa kekseliäisyyttäsi ja käsityötaitojasi. 
  3. Videoi prosessin eri vaiheet suunnittelusta valmistukseen, ja tee siitä enintään 120 sekuntia pitkä esittelyvideo. Videon tallennusmuotona .mp4 tai .avi 
  4. Kirjoita teksti, jossa Monimateriaalisuus perusopetuksen käsityössä -artikkelia hyödyntäen ja siihen viitaten analysoit ja arvioit pannunaluset monimateriaalisuuden näkökulmasta. Analysoi myös pannunalusten onnistuneet sekä jatkokehittelyä vaativat yksityiskohdat. Tekstin pituus voi olla enintään 500 sanaa. Tekstitiedoston tallennusmuotona .pdf 

Nimeä sekä video- että tekstitiedosto omalla nimelläsi seuraavasti:  

SukunimiEtunimiSyntymäaika (EsimerkkiErkki17052001)

Tiedostojen yhteiskoko saa olla enintään 4 Gt. Tallenna molemmat tiedostot palautusalustalle osoitteessa https://ty.fi/kasityoennakko23  Linkkiä klikkaamalla (tai kopioimalla se selaimen osoitekenttään), aukeaa Seafile –tallennustila, jossa "Lisää” (tai “Upload”) -painikkeella pääset lisäämään omalta laitteeltasi haluamasi tiedostot.  

Ennakkotehtävän tulee olla palautettu maanantaihin 12.6.2023 klo 23:59 mennessä. Myöhässä palautettuja tiedostoja ei arvioida. Tiedostojen lataamiseen liittyvissä asioissa saat tarvittaessa apua Tellervo Härkiltä, sähköposti:  tellervo.harkki@utu.fi , puhelin: +358 50 344 5286.  

Huolehdi siitä, että  

  1. aloitat lataamisen hyvissä ajoin ennen alustan sulkeutumista 
  2. olet lähettämässä oikeita versioita tiedostoistasi  
  3. palauttamasi tiedostot ovat kokonaan lähetetty ennen kuin suljet selaimen. Näet palautettujen tiedostojen määrän ja tilan Seafilen lataussivun alareunassa: 

EsimerkkiErkki17052001.mp4                        lähetetty/uploaded 

EsimerkkiErkki17052001.pdf                          lähetetty/uploaded