Käsityön ennakkotehtävä

Liikkuva lelu, ohjailtava olento vai veikeä vekotin?

Ennakkotehtävä sisältää kolme osaa:

Osa 1: Suunnittele ja toteuta otsikon pohjalta käsityötuote, jolla osoitat omaa kekseliäisyyttäsi ja käsityötaitojasi. Valitse materiaalit ja valmistustekniikat oman mielenkiintosi mukaan.

Osa 2: Tee enintään 60 sekuntia pitkä video, jossa esittelet tuotteen suunnittelu- ja valmistusprosessia sekä tuotteen ominaisuuksia ja toimintaa. Videon tallennusmuotona .mp4 tai .avi.

Osa 3: Lue artikkeli Kokonaisen käsityöprosessin vaiheet ja lähtökohdat Opetushallituksen sivuilta. Kirjoita teksti, jossa artikkelia hyödyntäen ja siihen viitaten analysoit ja arvioit käsityötuotteesi (osa 1) suunnittelua ja valmistusta. Tekstin pituus voi olla enintään 500 sanaa. Tekstitiedoston tallennusmuotona .pdf.

Nimeä sekä video- että tekstitiedosto omalla nimelläsi seuraavasti:

SukunimiEtunimiSyntymäaika (EsimerkkiErkki17052001).

Tiedostojen yhteiskoko saa olla enintään 4 Gt.

Tallenna molemmat tiedostot palautusalustalle osoitteessa http://ty.fi/ksennakko20. Linkkiä klikkaamalla (tai kopioimalla sen selaimen osoitekenttään) aukeaa Seafile-tallennustilan kansio, josta "Lisää tiedostoja" (tai “Add files”) -painikkeella pääset lisäämään omalta laitteeltasi haluamasi tiedostot. 

Ennakkotehtävän tulee olla palautettu maanantaihin 8.6.2020 klo 16 mennessä. 

Ennakkotehtävän lataamiseen liittyvissä asioissa saat tarvittaessa apua Satu Grönmanilta satu.gronman@utu.fi p.+358503387314.

Huolehdi siitä, että 

  1. aloitat lataamisen hyvissä ajoin ennen alustan sulkeutumista
  2. olet lähettämässä oikeita versioita tiedostoistasi
  3. palauttamasi tiedostot ovat kokonaan lähetetty ennen kuin suljet selaimen. Näet palautettujen tiedostojen määrän ja tilan Seafilen lataussivun alareunassa:
  • EsimerkkiErkki17052001.mp4                       3 Gt                               lähetetty
  • EsimerkkiErkki17052001.pdf                         1 Gt                               lähetetty