“Tiedän nyt niin monta asiaa enemmän kuin kaksi kuukautta sitten!” — Tunnelmia Pathwaysin Demo Daystä

Tieteidenvälinen yrittäjyysohjelma toi yhteen 30 tiimiä monimuotoisine ideoineen, joista 10 nähtiin ohjelman finaalitapahtumassa.

Ohjelman finaalitapahtumassa nähtiin kirjava kattaus erilaisia ja -näköisiä pitchejä, kattaen kaiken teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämisratkaisun, surun ja kuoleman käsittelyn mahdollistavan kahvilan ja ympäristöystävällisten ja vegaanisten villahuivien vaihtoehdon välillä. Maaliskuun 27. päivänä Pathways-ohjelma osallistujineen juhlisti ohjelman päätöstä ja tiimien kaksikuukautista aherrusta yli 50-henkisen yleisön voimin. Pathways on Helsingin yliopiston monitieteellinen esihautomo-ohjelma, joka keskittyy kehittämään varhaisessa vaiheessa olevia yritysideoita. Maria01:ssä järjestetty tapahtuma juhlisti kaikkien 30 ohjelmaan osallistuneiden tiimien tekemää edistystä yritysideoidensa saralla - vain kahdessa kuukaudessa. Pathways-projektipäällikkö Jani Lehto toivotti osallistujat tervetulleiksi itsensä ja toisen Pathways-projektipäällikkö Santeri Tuovilan puolesta ja onnitteli jokaista tiimiä heidän saavutuksistaan tähän asti. Tervetuliaispuheen sekä Maria01:en Anni Anttosen ja Helsinki Incubatorsin Ari Huczkowskin puheiden jälkeen, show oli valmis alkamaan. 

Yksi toisensa jälkeen, tiimit nousivat lavalle esittämään ohjelman aikana hiomansa pitchit tuomaristolle, joka koostui Maria01:en toimitusjohtaja Sarita Runebergistä, Helsinki Incubators-mentori Janne Neuvosesta ja ArcticStartupin Chen Wangistä. Pitchien perusteelta olisi vaikea uskoa, että vain kaksi kuukautta sitten pitchejä esittäneillä yrittäjänaluilla olisi ollut vain pintapuolinen käsitys yrittäjyydestä, liiketoimintamalleista ja liikeideoistaan. “Rehellisesti sanottuna, tämä oli erittäin kannustava, osallistava ja turvallinen ympäristö oppia ja kasvaa... Se kesti vain kaksi kuukautta ja olin alussa skeptinen, siitä mitä näin lyhyessä ajassa voisi toivoa saavuttavansa… Mutta tiedän nyt niin monta asiaa enemmän kuin kaksi kuukautta sitten”, ohjelmaan osallistunut Sunny Choi kertoo. 

Mihin tästä? Tapahtuman päättyessä, suurin osa osallistujista sanoivat jo suunnittelevansa jatkoa yritysidoidensa kehittämiselle, ja monien heistä tähtäimessä oli Helsinki Incubators-putkiston seuraava vaihe, osallistuminen kuusikuukautiseen NEXUS, Biosphere tai TREMOR-yrityshautomo-ohjelmaan. Mutta vaikka tiimit olivat hieman epävarmoja jatkosuunnitelmistaan, oli hyvin selvää, että kaikki Pathways-osallistujat olivat oppineet ohjelman ansiosta erittäin paljon ja luoneeet yhteyksiä, jotka auttavat heitä edistymään yrittäjän taipaleillaan. Ja ei epäilystäkään, että monet uusista Helsinki Incubators-alumneista tulevat palaamaan yritysideoidensa pariin ennemmin tai myöhemmin luodakseen positiivista muutosta maailmaan. 

 

Tämä on vain lyhyt tiivistelmä ja koko artikkeli on luettavissa englanniksi tästä! 

Lisätietoa

Helsingin yliopiston yrityshautomo-ohjelmat, Helsinki Incubators, tarjoavat tukea ja mahdollisuuksia pääkaupunkiseudun rohkeille ajattelijoille, jotka ovat kiinnostuneita toteuttamaan unelmansa yrittäjyyden muodossa. Kiinnostaisiko sinua osallistua esi-hautomo- tai hautomotoimintaan? Lue lisää ja hae mukaan keväällä alkaviin hautomo-ohjelmiimme:

NEXUS — Kestäville ratkaisuille teknologiassa ja tekoälyssä. Hae 14. huhtikuuta mennessä!

Biosphere — Vaikuttavia ratkaisuja bio- ja kiertotalouteen. Hae 1. toukokuuta mennessä!

TREMOR — yhteiskunnan, koulutuksen, hyvinvoinnin, yhteisöjen ja lainsäädännön pioneereille. Hae 17. huhtikuuta mennessä!