“Monella teistä on työ, sekä unelma” - Tunnelmia TREMOR-yrityshautomo-ohjelman toisen erän finaalista.

Helsingin yliopiston TREMOR-ohjelman finaalitapahtuma pidettiin maaliskuun 16. päivänä.

Maaliskuun 26. päivänä, Helsingin yliopiston TREMOR-yrityshautomo, osallistujineen ja mentoreineen juhlistivat kuuden kuukauden ahkeruuden ja innovoinnin ruumiillistumaa TREMORin Demo Dayn muodossa. TREMOR on Helsingin yliopiston sosiaaliseen vaikutukseen ja yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen keskittyvä yrityshautomo-ohjelma. Illan aikana 11 ohjelman 16 tiimistä nousivat lavalle esittämään pitchinsä kanssaosallistujista, läheisistä, mentoreista ja tuomaristosta koostuvalle yleisölle. Tiimit kilpailivat mahdollisuudesta osallistua saksalaiseen NØRD-starup-tapahtumaan. Tiimien esittämät ratkaisut olivat hyvin monimuotoisia ja tapahtuman pitchauskilpailun esitykset kattoivat kaiken koirankävelyttämissen Uberista, vankeudessa pidettävien eläinten psyykkiseen aktivoimiseen ja bonusmummoihin. Helsinki Incubatorsin varapäällikkö Ari Huczkowski toivotti vieraat ja yleisön tervetulleeksi: “Show on alkamassa! Tervetuloa varmasti loistavaan TREMOR Demo Dayhyn!”, hän huudahti.  

Alkupuheen jälkeen Huczkowski toivotti lavalle tervetulleeksi illan keynote-puhujan, Valo Therapeuticsin Otto Karin. Kari on Valo Therapeuticsin varatoimitusjohtaja, laboratoriojohtaja Helsingin yliopistolla ja Suomen Punaisen Ristin neuvoston puheenjohtaja. Vuonna 2022, hänelle myönnettiin Albert Wuokon nuoren tutkijan palkinto hänen ansiokkaasta farmasian alan väitöskirjatyöstä. “Jokaisen yhteiskunnallisen yrittäjän sydämessä on usko, että yritykset voivat olla voima hyvän puolesta... Kantakaa positiivisen muutoksen soihtua. Toivotan teille onnea siinä, mitä ikinä päätättekin tehdä. Kiitos”, hän kannusti osallistujia. Puheenvuoron jälkeen Huczkowski esitteli tuomariston joka koostui alkuperäisestä TREMOR-projektipäällikkö Minttu Ripatista, TREMOR-mentori ja enkelisijoittaja Turo Nummisesta ja ruotsalaisesta sarjayrittäjä ja asiantuntija Alexander Anserudista

Yksi toisensa jälkeen, tiimit nousivat lavalle esittämään pitchinsä. Lavalle noussut CaptivATED MINDS esitteli yleisölle ratkaisunsa vankeudessa pidettävien eläinten psyykkiseen aktivointiin lelujen avulla. “Psyykkinen stimulaatio on elintärkeää vankeudessa pidettävien eläinten kannalta, ja pyrimme kehittämään lajikohtaisia pelejä ja leluja, jotka vastaavat kunkin lajin ainutlaatuisia tarpeita”, yrityksen perustaja Laura Feld selitti. Eräs toinen tiimi, YKIpass esitteli mullistavaa maahanmuuttajille suunnattua koulutusohjelmaansa, joka on suunniteltu auttamaan heitä läpäisemään ns. YKI-kielitestin, joka on yksi Suomen kansalaisuuden hakemisen edellytyksistä. Pitchien jälkeen tiimit ja illan yleisö siirtyivät Helsinki Incubatorsin tapahtumatilaan ja tuomaristo siirtyi syrjään arvioimaan pitchejä ja päättämään kilpailun voittajan. 

Harkinnan jälkeen, tuomaristo oli valmis julistamaan illan pitchauskilpailun - ja sen pääpalkinnon voittajan. “Ja voittaja on Facts on The Ground”, Alexander Anserud julisti. Facts On the Groundin (FOG) voittava pitchi esitteli heidän valtavirran tiedotusvälineiden polarisoivien narratiivien vastapainoksi luotua alustaan, joka pyrkii antamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan maailman tapahtumista. Tiimin Ivana Situm vaikutti aidosti yllättyneeltä ja kiitti kanssaosallistujiaan sekä TREMOR-ohjelmaa sen antamasta mahdollisuudesta kehittää heidän ideaansa. Illan lopuksi TREMOR-projektipäällikkö Pete Karumo piti puheenvuoron: “Monilla teistä on työ, sekä unelma… Olen erittäin ylpeä teistä. Olitte valmiita esittämään itsenne lavalla ja nyt teidän on aika siirtyä suuremmille lavoille… Olen erittäin kiitollinen tuestanne kaikista vastoinkäymistä huolimatta ja toivotan teille onnea yrittäjän taipaleillanne”, Karumo julisti. 

 

Tämä on vain lyhyt tiivistelmä ja koko artikkeli on luettavissa englanniksi tästä!

Lisätietoa

Jos sinulla on lisäkysymyksiä TREMORista tai miten voit osallistua seuraavaan TREMOR-kierrokseen, ota yhteyttä projektipäällikkö Pete Karumoon sähköpostitse osoitteessa pete.karumo@helsinki.fi

TREMORin kolmannen kierroksen haku on nyt auki

Oletko valmis muuttamaan innovatiivisen ideasi yhteiskunnallisesti vaikuttavaksi yritykseksi? TREMORin kolmannen kierroksen haku on nyt auki!  

TREMOR on kuusikuukautinen ohjelma, joka muodostuu työpajoista, mentorointituokioista ja yhteistyöprojekteista, jotka ovat suunniteltu auttamaan sinua kehittämään yrittäjän taitojasi ja kehittämään bisnesideaasi. 

 Räätälöidyn mentoroinnin ja ohjauksen avulla opit kaiken mitä tarvitset perustaaksesi yhteiskunnallisesti vaikuttavan yrityksen. Älä hukkaa tätä mahdollisuutta muuttaa maailmaa. Rekisteröidy huhtikuun 10. päivän infotuokioon ja hae mukaan alla olevista linkeistä!