Taas yksi kierros Helsingin yliopiston Biosphere-hautomoa on tullut päätökseensä. Osallistujat ovat tehneet suuren työn innovatiivisten ratkaisujensa parissa, oppineet tärkeitä yrittäjyystaitoja ja tulleet osaksi laajempaa tekijöiden yhteisöä. Ohjelman demo-illan aikana tiimit saivat mahdollisuuden esittää ratkaisunsa asiantuntijoista koostuvalle paneelille sekä vertaisista, ohjelman mentoreista ja sijoittajista koostuvalle yleisölle.
Jututimme Helsingin yliopiston metsätieteiden laitoksen tohtorikoulutettavaa Mohammad Imangholiloota, joka tuli ohjelmaan työstämään MapSeedling-ratkaisuaan. MapSeedling hyödyntää uutta teknologiaa nuorten metsien laatukartoittamisessa. Imangholiloo kertoo, että vaikka hän onkin harjaantunut akateemisessa kirjoittamisessa, on yrittäjämäiseen viestintään tutustuminen ollut uusi ja silmiä avaava haaste.
- Minulle on ollut arvokasta saada käsitys viestini muotoilusta kaupallisessa mielessä; siitä, miten idea kannattaa esittää verrattuna tutkimusmaailman käytäntöihin”, hän pohtii.
Ohjelman vetäjä Pedro Gensini kertoo tällä kertaa ohjelman olleen räätälöidympi ja työpajapainotteisempi, minkä lisäksi siinä on keskitytty erityisesti pitchaustaitojen kehittämiseen. Gensini kertoo, että tiimit ovat päässeet ratkaisuissaan pitkälle: nyt he osaavat viestiä ja virittää viestinsä sisältöä monelle erilaiselle yleisölle.
- Tämän lisäksi osallistujat ovat osoittaneet kypsyyttä ja kokemusta työelämästä, mikä on heijastunut työn laatuun, hän sanoo ylpeänä. - He ovat tunnistaneet aitoja, työelämässä itsekohtaamiaan ongelmia, joita lähteä ratkomaan. Työssäni parasta on päästä ohjaamaan ihmisiä, jotka rakastavat ratkaisun sijasta ongelmaa. Vain siten voi saada aikaan jotain todella merkityksellistä.
Tämä on vain lyhyt tiivistelmä alkuperäisestä reportaasista, lue koko juttu tästä englanniksi!
Read more about the Biosphere incubator programme here, and for questions, please contact programme manager Pedro Gensini at pedro.gensinimotoa@helsinki.fi or through LinkedIn.