Helsinki Incubators Mentori Sara Mattila: “Aliedustetuista taustoista tulevien yrittäjien tukeminen on ensiarvoisen tärkeää"

Sara Mattila on yrittäjä, LUT-yliopiston maisteriopiskelija ja tutkimusavustaja sekä yksi Helsingin yliopiston sosiaaliseen vaikuttavuuteen keskittyvän TREMOR-yrityshautomo-ohjelman mentoreista. Työtehtäviensä lisäksi Mattila nauttii aerobisesta joogasta ja puutarhanhoidosta, heijastaen hänen holistista lähestymistapaansa kestävyyteen. “Tunnen eräänlaista myötätuntoa ja vahvaa halua edistää parempaa maapalloa”, Mattila pohtii. “Siksi kiinnostuin kiertotaloudesta; se edustaa monialaisuutta ja kohdistuu yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Sen avulla voimme muuttaa liiketoimintamalleja pystyäksemme jatkamaan liiketoimintaa vahingoittamatta planeettaamme”, hän jatkaa.  

Pohtiessaan hänen yrittäjänsä taivaltaan, hän noteeraa selvän yrittäjyysohjelmien ja tukiverkkojen puutteen, minkä takia hän on kiitollinen TREMORin kaltaisista ohjelmista, jotka täydentävät tätä vajetta. “Nuorempana minulla ei ollut paljonkaan esikuvia tai resursseja yrittäjyyden saralla… Aloitin yrityksiä, kuten joogastudion ja copywriting-yrityksen enemmän intohimon kuin strategian nimissä. Nyt näen arvon siinä, että minulla on sekä työsuhde, että oma yritys ja pysyn monipuolisena nykypäivän ympäristössä”, hän muistelee.  

Mattila on diversiteetin ja suvaitsevaisuuden puolestapuhuja yrittäjyydessä, etenkin naisten ja LGBTQ-yhteisön jäsenten osalta. “Aliedustetuista taustoista tulevien yrittäjien tukeminen on ensiarvoisen tärkeää sosioekonomisten muurien murtamiseksi... Tutkimukset näyttävät, että monipuoliset työpaikat, mukaan lukien ne, joissa on suhteessa enemmän naisia johtotehtävissä menestyvät yleensä paremmin. Näkyvyydellä ja edustuksella on merkitystä, ei vain naisille, vaan myös LGBTQ-yhteisön jäsenille, jotka usein jäävät näkymättömiin yrityskeskusteluissa”, hän toteaa. 

 

Tämä on vain lyhyt tiivistelmä ja koko haastattelu on luettavissa englanniksi tästä

Lue lisää

Helsingin Yliipiston Helsinki Incubators-yrittäjyysohjelmat tarjoavat tukea ja mahdollisuuksia rohkeille ajattelijoille pääkaupunkiseudulla kehittämään omista ideoistaan vaikuttavia yrityksiä. Haluatko liittyä meidän uteliaiden ja motivoituneiden tekijöiden yhteisöön? Lue lisää alta ja hae meidän kevään temaattisiin hautomo-ohjelma hakuihin!

NEXUS — Kestävän kehityksen, syväteknologian ja tekoälyn pioneereille. Hae 14. huhtikuuta mennessä!

Biosphere — Ympäristöystävällisten ratkaisujen ja kiertotalouden kehittäjille. Hae 1. toukokuuta mennessä!

TREMOR — Yhteiskunallisen muutoksen tekijöille yhteisön, kasvatuksen, hyvinvoinnin, ja juridiikan aloilla. Hae 17. huhtikuuta mennessä!