Helsinki Incubators avaa haun Circulator 1.0 kiertotalous esihautomoon

14.11. - 8.12. järjestettävän ideasta ratkaisuun -ohjelman tavoitteena on auttaa kestävään kehitykseen suuntautuneita hakijoita käynnistämään hankkeitaan ja oppimaan arvokkaita taitoja sekä edistää Viikissä sellaisen yhteisön kasvua, joka työskentelee kestävämpään ja uusiutuvampaan talousmalliin siirtymisen tukemiseksi

Helsinki Incubators -tiimillä on ilo ilmoittaa, että haku Circulator 1.0 -esihautomoon on nyt auki. Kiertotalousaiheinen ohjelma tarjoaa valituille osallistujille mahdollisuuden käynnistää ideansa kehittäminen kannattavaksi ja kestäväksi ratkaisuksi ja samalla hioa ammattitaitoaan.

Circulator 1.0, jonka haku päättyy 11. lokakuuta, järjestetään englanniksi eri paikoissa Viikin kampuksella ja muualla, ja se kestää vajaat kaksi kuukautta. Ohjelma auttaa osallistujia kehittämään ideastaan ratkaisua useiden asiantuntijoiden vetämien työpajojen, mentorointitilaisuuksien ja avoimien tapahtumien avulla, jotka järjestetään 2-3 kertaa viikossa.

"Toiveemme Circulator 1.0:lle on, että se kokoaa yhteen monipuolisen joukon motivoituneita tiimejä ja yksilöitä kaikilta aloilta, jotka ovat innostuneita kiertotalouden tarjoamista todellisista muutosmahdollisuuksista ja valmiita tarttumaan haasteisiin, joita kiertotalous pyrkii ratkaisemaan", kertoo Circulator 1.0 -esihautomon projektipäällikkö Santeri Tuovila. "Osallistumalla he saavat runsaasti tietoa asiantuntijoiltamme ja verkostoiltamme sekä työkaluja, kontakteja ja paljon muuta, jotta he voivat varmistaa, että heistä voi tulla tämän maailmanlaajuisen muutoksen vetureita."

Ohjelman päätteeksi Helsinki Incubators -tiimi uskoo, että osallistujat ovat valmiita jatkamaan yrittäjyysmatkaansa Viikin innovaatioyhteisön sekä laajemmin suomalaisen kiertotalousyhteisön keskeisinä jäseninä, muun muassa mahdollisesti hakemalla Biosphere-hautomoon.

Lisätietoa Circulator 1.0:sta löytyy täältä.

Johtavien kiertotalouden ammattilaisten kanssa yhteistyössä tuotettu ohjelma

Kuten aikaisemmin julkaistussa Incubator Blogs -postauksessa käsiteltiin, kiertotalous vaatii menestyäkseen laajan, sille omistautuneen yhteisön. Tämän vuoksi Helsinki Incubators -tiimi on tehnyt yhteistyötä alan asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen, että Circulator 1.0 tarjoaa osallistujilleen - sekä laajemmalle suomalaiselle kiertotalousyhteisölle - parhaat mahdollisuudet menestykseen ja kasvuun.

Tätä silmällä pitäen Helsinki Incubatorsin tiimi työskentelee Circulator 1.0 -ohjelmaa kehittäessään tiiviissä yhteydessä monien johtavien suomalaisten kiertotalouden ammattilaisten kanssa, mukaan lukien Alisa Mick MiXi-kiertotalouskeskuksesta, joka on ollut keskeisessä roolissa monien muiden kiertotaloustapahtumien ja -ohjelmien järjestämisessä ympäri Suomea. Monia muita yhteistyökumppaneita julkistetaan lähempänä ohjelman käynnistymistä.

"On ilo päästä tekemään tätä hanketta näin hienojen kumppaneiden kanssa", Tuovila sanoo. "Heidän näkemyksensä, apunsa ja kontaktinsa auttavat meitä luomaan aidosti maailmanluokan ohjelman, joka saa aikaan todellista vaikuttavuutta ja tarjoaa osallistujillemme upeita mahdollisuuksia, kuten mahdollisuuden osallistua tulevaan Kiertotalousmuseoon."

Circulator 1.0 -tiimi etsii parhaillaan kiinnostuneita osallistujia. Hakijat voivat olla Helsingin yliopistosta tai pääkaupunkiseudun laajemmalta alueelta, ja he voivat hakea joko yksilöinä tai tiimeinä. Koska ohjelma on suunnattu alkuvaiheen hakijoille, ainoa vaatimus on, että hakijoilla on ratkaisuidea tai ongelma, jonka parissa he haluavat työskennellä. Jos kiinnostuit, hae täältä mukaan!

Ota yhteyttä

Santeri Tuovila, Circulator 1.0 -esihautomon projektipäällikkö,

Puh: +358 29 41 21207

Email: santeri.tuovila@helsinki.fi