Helsingin yliopiston Pathways-esihautomo käynnistyi toista kertaa

Lähes 50 motivoitunutta tekijää kokoontui Pathways-yritysesihautomon aloituspäivän merkeissä kuun alussa. Odotettavissa on monia uusia tuttavuuksia sekä suuria oivalluksia poikkitieteellisessä yhteisössä.

Helsingin yliopiston tuottama Pathways-ohjelma on kahden kuukauden mittainen yritysesihautomo, jossa yliopiston opiskelijat, tutkijat, opettajat ja muut henkilökunnan jäsenet pääsevät tutustumaan kaupallistamiseen keinona laajentaa tutkimuksensa, keksintönsä tai muun bisnesideansa mahdollisuuksia. Työpajoista ja luennoista koostuvan ohjelman tarkoituksena on auttaa osallistujia luomaan perusta omannäköiselle yritystoiminnalle. Ohjelman valtti on tälläkin kertaa sen mahdollistamat moni- ja poikkitieteelliset yhteentulot, sillä osallistujien ratkaisuille ei ole asetettu temaattisia rajoitteita.

Osallistujat pääsevät heti matkaan ensimmäisen työpajan merkeissä Minna Mustapään johdolla. Mustapää toimii ohjelmassa valmentajana neljän muun ammattitaitoisen yrittäjyysasiantuntijan kanssa. Valmentajat ovat hautomon toisella kierroksella entistä tiiviimmin ohjelman arjessa mukana, taaten, että osallistujat saavat räätälöityä tukea polun jokaisen mutkan varrelle.

Juttelemme osallistuja Ashwin Raon kanssa, joka toimii tutkijana yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksella. Rao on ollut kehittämässä näyttötekniikkaa, joka kertoo kampuksen vapaana olevista pöydistä ja huoneista kätevästi reaaliajassa. Tutkija on toiveikas siitä, että ohjelman asiantuntijat pystyvät osoittamaan oikean suunnan ratkaisulle.

- Lisäksi ohjelma saattaa osoittautua hyödylliseksi ohjaamilleni maisteri- ja väitöskirjaopiskelijoille. Heistä moni saattaisi innostua tällaisesta, Rao lisää.

Intoa löytyy myös ohjelman vetäjän Santeri Tuovilan suunnalta. Hän on ilahtunut nähdessään miten paljon ihmiset juttelevat jo keskenään, ja toteaa, että ohjelman anti riippuu osallistujista itsestään ja siitä, minkälaisella tarmolla he satsaavat projekteihinsa.

- Päämäärähän on, että ohjelman päättyessä osallistujat pystyisivät jatkamaan työskentelyä ja verkostoitumista itsenäisesti, samalla kun muistavat pyytää apua ja kuunnella palautetta tarvittaessa, Tuovila kuvailee. 

Tämä on vain tiivistelmä alkuperäisestä tekstistä – lue tästä koko reportaasi englanniksi!

Lue lisää Pathways-ohjelmasta, tai ota yhteyttä projektin vetäjään Santeri Tuovilaan osoitteessa santeri.tuovila@helsinki.fi tai LinkedIn:in kautta.