Uusi verkkokurssi Tietotekniikka ja yhteiskunta 5 op alkaa 21.3.

Vietämme päivittäin runsaasti aikaa tietokoneiden ja mobiililaitteiden ääressä. Myös ympäröivä yhteiskunta on tullut riippuvaiseksi tieto- ja viestintätekniikasta. Kehitys on ollut nopeaa ja tulee olemaan sitä varmasti jatkossakin. Esimerkiksi esineiden Internet (IoT, Internet of Things) merkitsee ympäristömme yhä lisääntyvää tietoteknistymistä.

Voisitko kuvitella elämää ilman internetiä, älypuhelintasi tai tietokonettasi? Tietotekniikka on läsnä kaikkialla.

Avoimen yliopiston uusi verkkokurssi Tietotekniikka ja yhteiskunta (5 op) pureutuu siihen, miten tietotekniikka, digitalisaatio ja niiden sovellukset ovat muuttaneet – ja muuttavat – maailmaa. Kurssilla käsitellään muun muassa tietotekniikan käytön lisääntymistä ja monipuolistumista, eettisiä valintoja, tekijänoikeuksia sekä yksityisyyteen ja tietoturvaan sekä kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä. Kurssin opettaja Kai Korpimies lupaa myös ajankohtaisten esimerkkien pohdintaa.

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat opintojensa, työnsä tai harrastustensa kautta kiinnostuneita tietotekniikan ja digitalisaation yhteiskunnallisista kytköksistä. Kurssilla ei ole erityisiä ennakkotieto- tai taitovaatimuksia.

Kurssi alkaa 21.3.2017, ja ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille kurssi on maksuton.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen opinto-ohjelmassa:
Tietotekniikka ja yhteiskunta 5 op

Lue myös: