Tiede vastaa unelmiin

Entinen opetusministeri Sari Sarkomaa muistuttaa, että harvoin voi lahjoittamilleen euroille saada niin suurta vaikuttavuutta kuin yliopistoa tukemalla.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaata viehättää tutkimuksessa se, että se on täynnä loputtomia mahdollisuuksia. Emme koskaan voi etukäteen tietää, mitä kaikkea tiede ja tutkimus voi synnyttää.

– Moni unelma siitä, mitä maailmassa haluttaisiin tehdä, saa lopulta vastauksensa tutkimuksesta, Sarkomaa sanoo.

Sarkomaa pitää yliopistoja yhteiskunnan sydämenä, joka tuottaa tietoa, taitoa ja osaamista. Ne hyödyttävät koko Suomea.

– Teemme suomalaisyliopistoissa kansainvälisesti vertailtuna suuria ihmeitä, jos ajatellaan esimerkiksi perustutkimuksen rahoituksen kokoa. Suomi on menestynyt sillä, että on uskottu koulutukseen, tutkimukseen ja niiden laatuun. Mikään merkki ei näytä, että tämä tulevaisuudessa muuttuisi.

Niinpä Sarkomaa näkee, että tieteen arvostuksen on säilyttävä. Yksi askel siihen on perustutkimuksen rahoituksen turvaaminen.

- Harvassa asiassa voi saada euroilleen niin hyvin vastinetta, kuin lahjoittamalla yliopistolle.

Lahjoittamalla tieteelle rakennat Suomen tulevaisuutta.
kansanedustaja Sari Sarkomaa

Lue lisää aiheesta: Korkeakoulu- & tiedepolitiikka