COPLA Scaffold™ rustonkorjausistutetutkimus jatkuu Yliopistollisessa eläinsairaalassa

Yliopistollisessa eläinsairaalassa suoritettavaan tutkimukseen otetaan potilaaksi 5 – 8 kuukauden ikäisiä noin 15 – 45 kilon painoisia olkanivelen osteokondriittia sairastavaa koiria. Tutkimukseen osallistuvien koirien tulee olla muutoin terveitä.

COPLA Scaffold™ rustonkorjausistutetutkimuksessa selvitetään rustonkorjausistutteen toimivuutta olkanivelen osteokondriittia (osteochondritis dissecans, OCD) sairastavilla koirapotilailla. Tutkimuksessa puolet potilaista saa rustonkorjausistutteen olkanivelen rustovauriokohtaan puhdistuksen jälkeen.

Molempien olkanivelten tähystysleikkauksen kustannukset omistajalle ovat 970 €. Lisäksi omistajan maksettavaksi tulevat fysioterapian ja kotona annettavan lääkityksen kulut. Leikkausta edeltävä terveystarkastus ja seurantaohjelman mukaiset tarkastusten tutkimuskulut katetaan tutkimusprojektin puolesta. Potilaan leikatun nivelen rustovaurioalueen paraneminen tarkastetaan kahden viikon, kahden kuukauden, kuuden kuukauden, vuoden ja 1,5 vuoden kuluttua leikkauksesta.

Yhteydenotot:
Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, ELT Pauli Keränen, puh. 02941 57290, sähköposti: pauli.keranen@helsinki.fi

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, ELT Helka Heikkilä, puh. 050 464 9276, sähköposti: helka.heikkila@evidensia.fi

Lue lisää aiheesta: Terveys