Uutta Avoimessa: Digitaalinen media ja yhteiskunta

Onko digitaaliseen mediaan perustuva yhteiskuntamme hauraampi kuin koskaan?

Digitaalinen media ja yhteiskunta 5 op -opintojakso tutustuttaa internetiä ja digitaalista mediaa koskeviin väitteisiin sekä erilaisiin tapoihin tutkia digitaaliseen mediaan liittyviä ilmiöitä. 14.8.2018 alkavan opintojakson opettajana toimii VTT Miika Vähämaa, ja jaksolla on vierailevia luennoitsijoita.

Vimma-viestintätoimiston toimitusjohtaja ja Founding Partner, VTM Sari Siikasalmi puhuu kvalitatiivisen datan murroksesta yritys- ja joukkoviestinnässä. Kyse on uudenlaisesta digitalisaatiosta. Nyt teksti ja puhe saadaan käsiteltyä kekseliäästi numeromuodossa ja visuaalisina karttoina. Sari on kehittänyt matemaattisen tavan mallintaa mm. some-dataa ja he ovat tässä Suomen huippua.

Asiantuntija FT Tuomo Heinonen CliniPower Finland Oy:stä kertoo lääketieteen innovaatioiden digitalisaatiosta, tällaisen tiedon hyödyntämisessä kun luodaan paikallisia medioita ja hoitoketjuja kehitysmaissa. Kun tieto on näkyvää, saa median muodon, vaikutukset esimerkiksi korruption kitkemiseen ovat merkittävät.

Aalto-yliopiston professori Jarno Limnell puhuu kyberturvallisuudesta ja kyberriskeistä. Mitä tavallisen kansalaisen tulisi tietää? Mitä suurin osa yleisöstä ei tiedä kyberturvallisuudesta ja sen haasteista Suomessa ja globaalisti juuri nyt? Liittyykö sosiaaliseen mediaan kasvavia tietoturva- ja turvallisuusriskejä? Entä väitteet siitä, että digitaaliseen mediaan perustuva yhteiskuntamme on hauraampi kuin koskaan?

Lisätietoa ja ilmoittautuminen opinto-ohjelmasta:

Lue myös:
Viestinnän opinnot Avoimessa yliopistossa
Avoimen yliopiston opinnot aiheittain ja koulutusohjelmittain
Avoimen yliopiston opetushaku
Miten opiskelemaan?