TUTL - Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa haku käynnissä

Haku 2/2019 on parhaillaan käynnissä. TUTL-ideailmoitukset tulee jättää 7.6.2019 mennessä.

Helsingin yliopistossa TUTL-prosessissa auttaa Helsingin Innovaatiopalvelut Oy (HIS). Heiltä saat apua hakuprosessin kaikissa vaiheissa.

1. Hakuohjeet ja -ajat

2. Ohjeistusta Helsingin yliopiston tutkijoille

• Tutkijat, jotka haluavat jättää hakemuksensa tähän rahoitusmuotoon, toimittavat TUTL-ideailmoituksen osoitteeseen heli.lahtinen@helsinki.fi 07.06.2019 mennessä. Sähköpostin otsikkokenttään tulee merkitä ”TUTL”, ja viestissä on oltava hakijan yhteystiedot.
  • Tutkimusprojektin soveltuvuuden kyseiseen rahoitusmuotoon arvioi HIS. Arviointi hakemuksen soveltuvuudesta tähän rahoitusmuotoon tehdään Business Finlandin kriteerien perusteella.
  • Tutkijoille lähetetään sähköpostitse kutsu koulutukseen 20.06.2019 mennessä.
  • Hakemuksen toimittamisesta Business Finlandiin ennen määräajan päättymistä vastaa tutkija.

3. Koulutus ja tuki

• HIS järjestää projekteille neljä koulutustilaisuutta, joissa mm. harjoitellaan myyntipuheen pitämistä. Hankkeiden soveltuvuutta arvioidaan prosessin aikana ja niistä kaupallisesti lupaavimmat esitellään myyntipuheena Business Finlandin edustajille. Projekteille tarjotaan tukea projektisuunnitelman ja hakemuksen sparraamiseksi. Business Finland ja Helsingin yliopisto vahvasti suosittelevat koulutuksiin osallistumista. Koulutusten alustavat päivämäärät ovat 15.8., 20.8., 22.8. ja 27.8. Myyntipuhe Business Finlandin edustajille järjestetään 3.9. (Huom. päivämäärä vahvistetaan myöhemmin).
  • Kolme ensimmäistä koulutustilaisuutta järjestetään osoitteessa Kaisa-talo, Fabianinkatu 30, huone 7062, seitsemäs kerros. Muina päivinä (27.8. ja 3.9.) koulutus järjestetään HIS:in toimitiloissa, Vuorikatu 7, 4.kerros. Tällöin kukin hanke osallistuu vain oman myyntipuheensa osalta; näiden päivien aikataulu tarkentuu koulutuksen aikana.