Ajankohtainen ja kaikille avoin paneelikeskustelu avaa Avoimen yliopiston verkkokurssin maanantaina 6.11.2017 klo 17. Tervetuloa!

Keskustelijoina ovat kansanedustaja, kansainvälistä rauhantyötä tehnyt Pekka Haavisto, jihadismin tutkija Atte Kaleva, sekä Helsingin Sanomien toimittaja Jukka Huusko. Tilaisuuden alustaa professori Johanna Sumiala ja juontaa Avoimen yliopiston viestinnän opettaja, valtiotieteiden tohtori Salli Hakala.

Globaalin media-ajan tyypillisiä ilmiöitä ovat uskonnolla tai nationalistisella politiikalla perustellut terrori-iskut, väkivallanteot ja vihapuheet, sanoo Salli Hakala

Kaikille avoin tilaisuus on samalla Politiikan ja viestinnän koulutusohjelman Poliittiset ja uskonnolliset ääri-ilmiöt mediayhteiskunnassa 5 op -verkkokurssin avaus. Kurssilla tarkastellaan uskonnollisia ja poliittisia ääriliikkeitä sekä niihin kytkeytyviä tunteita globaalissa maailmassa. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa terrorismin historia, vihan ja vallankäytön retoriikka, sukupuolittunut väkivalta, kuoleman ja vihan ritualisoituminen ja netin vihaverkostot.

Jakson suoritettuaan opiskelija tuntee ajankohtaisiin globaaleihin poliittisiin ja uskonnollisiin ääri-ilmiöihin liittyvää tutkimusta. Hän osaa myös analysoida ääriliikkeiden nostamaa tunteiden, väkivallan, terroritekojen ja vihapuheiden uhkaa demokratialle ja ihmisoikeuksille.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen opinto-ohjelmassa

Aika: maanantai 6.11.2017 klo 17.00-19.00
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma, Yliopistonkatu 4
Tilaisuutta voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä ja jälkikäteen: www.helsinki.fi/unitube