Suomi100Forum Lahdessa - millaisessa maailmassa elämme seuraavien 50 vuoden aikana?

Helsingin yliopisto on mukana hiihdon MM-kisojen aikaan järjestettävässä Suomi100Forumissa. Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson haastaa keskustelijat ja yleisön pohtimaan, onko luottamus tieteeseen ja tietopohjaiseen asiantuntemukseen tulevaisuudessa Suomen kilpailuvaltti. Faktojen jälkeinen aika – onko hyvä tarina parempi kuin tylsä totuus?
Suomi100Forum kokoaa nykyisiä ja tulevaisuuden vaikuttajia käymään MM-kisahengessä avointa ja rentoa, mutta kunnianhimoista keskustelua yhteisestä tulevaisuudestamme: Millaista on liiketoiminta, työ ja osaaminen tulevaisuudessa? Miten ihmisten arjen ja teknologian muutokset tulevat näihin vaikuttamaan? Miten uudet toimintamallit haastavat nykyiset totutut tapamme?

Suomi100Forum on kaksipäiväinen tapahtumakokonaisuus, joka tuo kirjaimellisesti samaan pöytään, samojen kysymysten äärelle perinteisen teollisuuden, uusien liiketoiminta-alojen ja tutkimuksen edustajat, kansalaiset sekä ”tulevaisuuden tekijät” eli opiskelijat. Teemakeskustelut toteutetaan uudenlaisella Tilannehuone -ryhmätyöskentelymallilla, jossa yleisö pääsee aktiivisesti osallistumaan keskusteluun yhdessä kutsuttujen asiantuntijoiden kanssa.

Helsingin yliopiston pöydässä 3.3. Thomas Wilhelmssonin kanssa haasteeseen vastaavat:

– YLEn uutis- ja ajankohtaistoimituksen päällikkö Atte Jääskeläinen
– Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistolta
– Lahden lyseon opettaja Reetta Kariola
– Toimittaja ja Start-up yrittäjä Iida Tikka
– Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kauppakamari, Helsingin yliopisto, Stora Enso Oyj, M-Brain Oy ja Fazer-konserni.

Suomi100Forum järjestetään Lahdessa, Sibeliustalossa 02.03.2017 - 03.03.2017. Tilaisuus on opiskelijoille maksuton.

Lue lisää aiheesta: Talous & yhteiskunta