Helsingin yliopiston järjestelmäkehitys palkittiin

Helsingin yliopiston SAP SuccessFactors-projekti on voittanut hopeaa ohjelmistoyritys SAP:n Quality Awards 2019 -kilpailussa.

Tuomaristo kiitteli projektia mm. suunnitteluajattelun käytöstä, vahvasta sidosryhmien sitouttamisesta ja projektitiimin tehokkaasta päätöksenteosta, jotka johtivat nopeaan implementointiin. Helsingin yliopisto kilpaili Pohjoismaiden ja Baltian sarjassa Fast Delivery –kategoriassa.

Tiimityö ja ketterä kehitys avaimet onnistumiseen

Projektin onnistumista avittivat ketterät menetelmät, läpinäkyvä viestintä ja päätöksenteon alhainen hierarkia. Nämä takasivat projektin onnistumisen aikataulussa ja suunnitelmien mukaisesti.

”Kaiken kaikkiaan projektin menestymisen takana on motivoitunut joukko ammattilaisia, jotka yhdessä pystyivät ratkomaan haastavimmatkin ongelmat”, kertoo projektipäällikkönä toiminut Jarno Kujanpää.

Työkalun käyttöönottoa vauhditti kolmella kielellä julkaistut lyhyet ohjevideot ja eri kampuksilla pidetyt käyttöönottoon liittyvät esimiestilaisuudet.

Projekti oli osa Helsingin yliopiston henkilöstöjohtamisen digitalisointia ja sen tavoitteena oli mm. selkeyttää henkilöstöjohtamisen prosesseja ja tukea työkykyjohtamista.

Helsingin yliopiston implementointikumppanina projektissa toimi Gavdi Finland Oy.

Laatu ja tavoitteellisuus kriteereinä voittajan valinnassa

SAP Quality Awards –kilpailu jakaa tunnustusta hyvin menestyneille projekteille ja palkitsee yrityksiä liiketoimintahyötyjen saavuttamisesta onnistuneen SAP-implementaation avulla.

SAP Quality Awards –kilpailua on järjestetty vuosittain jo vuodesta 2005 alkaen. Pärjätäkseen kilpailussa yritysten tulee täyttää SAP:n 10 laatuperiaatetta, mm.:

• Laatu, kustannukset ja implementoinnin nopeus
  • Jatkuva asiakkaan henkilöstön sitouttaminen ja hyvä käyttökokemus
  • Liiketoiminnan moninaisten tavoitteiden saavuttaminen
  • Onnistunut hankkeen miehitys, hallintotapa sekä riskien- ja muutoksenhallinta

Lisätietoa työskentelemisestä Helsingin yliopistossa

Lisätietoa SAP Quality Awards -kilpailusta