Ehdota paneelia tai esitelmää lokakuun Aleksanteri-konferenssiin!

Syksyn 2018 Aleksanteri-konferenssin teema on Liberation - Freedom - Democracy? 1918-1968-2018, ja se keskittyy itäisen Euroopan poliittisiin murroskohtiin. Konferenssin esitelmäkutsu on avoinna 14.5.2018 saakka.

Aleksanteri-konferenssi järjestetään tuttuun tapaan lokakuun lopulla Helsingin yliopiston päärakennuksessa. Konferenssissa nousevat esiin Euroopan historian käännekohdat, joista monesta on nyt kulunut pyöreitä vuosia. Ensimmäisen maailmansodan loppu 1918 ja sitä seurannut imperiumien hajaannus, Münchenin sopimus ja uuden sodan aatto 1938, Suomen ja Neuvostoliiton YYA-sopimus 1948, Prahan kevät 1968... Mitä näistä tapahtumista seurasi? Millaisen jäljen ne jättivät yhteiskuntien, kulttuurien ja kehitykseen? Miten sodista selvittiin, miten historia nähdään nyt eri puolilla Eurooppaa?

Konferenssin kutsuttuja pääpuhujia ovat:

• Professor Grzegorz Ekiert, Harvard University
  • Professor Stephen Hutchings, University of Manchester
  • Dr Maria Mälksoo, Brussels School of International Studies/University of Kent
  • Professor Susan Reid, Loughborough University
  • Professor Katrin Voltmer, University of Leeds
  • Professor Veljko Vujačić, European University at St. Petersburg

Konferenssiin odotetaan lisäksi noin 200 tutkijaa esittelemään tutkimustaan paneelikeskusteluissa. Aineistokutsu /Call for Papers) julkaistiin konferenssin sivuilla tänään, ja on avoinna 14.5.2018 saakka.

Lue lisää aiheesta: Talous & yhteiskunta