Business Finlandin Research to Business -haku (entinen TUTL) käynnissä

Haku 2/2020 on parhaillaan käynnissä. Ilmoittautumiset Research to Business -rahoitushaun valmisteluprosessiin tulee jättää viimeistään 7.6.2020.

Helsingin yliopistossa Research to Business -prosessissa auttaa Helsingin Innovaatiopalvelut Oy (HIS). Heiltä saat apua hakuprosessin kaikissa vaiheissa.

1. Hakuohjeet ja -ajat

2. Ohjeistusta Helsingin yliopiston tutkijoille

• Tutkijat, jotka haluavat jättää hakemuksensa tähän rahoitusmuotoon, toimittavat Research to Business -ideailmoituksen tai Keksintö- ja ideailmoituslomakkeen osoitteeseen heli.lahtinen@helsinki.fi viimeistään 7.6.2020. Sähköpostin otsikkokenttään tulee merkitä ”Research to Business”, ja viestissä on oltava hakijan yhteystiedot.

• Tutkimusprojektin soveltuvuuden kyseiseen rahoitusmuotoon arvioi HIS. Arviointi hakemuksen soveltuvuudesta tähän rahoitusmuotoon tehdään Business Finlandin kriteerien perusteella.
  • Tutkijoille lähetetään sähköpostitse kutsu koulutukseen kesäkuun aikana.
  • Hakemuksen toimittamisesta Business Finlandiin ennen määräajan päättymistä vastaa tutkija.

3. Koulutus ja tuki

• HIS järjestää projekteille ns. NABC-koulutuksen, joka toimii Research to Business –rahoitushaun valmisteluprosessina. Koulutus koostuu neljästä koulutustilaisuudesta, joissa mm. harjoitellaan myyntipuheen pitämistä. Hankkeiden soveltuvuutta arvioidaan prosessin aikana ja niistä kaupallisesti lupaavimmat esitellään myyntipuheena Business Finlandin edustajille. Projekteille tarjotaan tukea projektisuunnitelman ja hakemuksen sparraamiseksi. Business Finland ja Helsingin yliopisto suosittelevat vahvasti koulutuksiin osallistumista.
  • Koulutusten alustavat päivämäärät ovat 13.8., 18.8., 21.8. ja 26.8. Myyntipuhe Business Finlandin edustajille järjestetään viikolla 36 (Huom. päivämäärät ovat alustavia ja ne vahvistetaan myöhemmin).
  • Kolme ensimmäistä koulutustilaisuutta järjestetään osoitteessa Kaisa-talo, Fabianinkatu 30, huone 7062, 7. kerros. Muina päivinä (26.8. ja viikolla 36) koulutus järjestetään HIS:in toimitiloissa, Vuorikatu 7, 4.kerros. Tällöin kukin hanke osallistuu vain oman myyntipuheensa osalta; näiden päivien aikataulu tarkentuu koulutuksen aikana. Covid-19 tilanteesta johtuen NABC-koulutus järjestetään tarvittaessa etäkoulutuksena.