Asiantuntijat valmiina kommentoimaan Venäjän presidentinvaaleja

Venäjällä järjestetään presidentinvaalit sunnuntaina 18.3.2018. Aleksanteri-instituutin tutkijat ovat käytettävissä kommentoimaan vaalien merkitystä, vaalijärjestelyjä, ehdokasasettelua ja vaalitulosta.

Vaaliseminaari

Tervetuloa avoimeen Haasteet Venäjän vaalien jälkeen -iltapäiväseminaariin keskiviikkona 14.3. klo 14-16. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki tapahtumakalenterissa.

Tutkijat ja aihepiirit

Vladimir Gel’man, professori: Venäjän politiikka  (RU, EN)

Anna-Liisa Heusala, yliopistonlehtori: Venäjän hallinto ja oikeus (FI, EN)

Markku Kangaspuro, tutkimusjohtaja: Venäjän yhteiskunta, politiikka ja historia (FI, EN)

Markku Kivinen, professori, Aleksanteri-instituutin johtaja: Venäjän yhteiskunta ja politiikka (FI, EN, SE, RU)

Katri Pynnöniemi, apulaisprofessori: Venäjän turvallisuuspolitiikka (FI, EN)

Andrey Starodubtsev, tutkijatohtori: vaalikampanjat ja ehdokkaiden ohjelmat (RU, EN)

Sanna Turoma, akatemiatutkija: Venäjän kulttuuripolitiikka (FI, EN)

Mariëlle Wijermars, tutkijatohtori: venäläinen media, sananvapaus (EN)

Margarita Zavadskaya, tutkijatohtori: vaalivilppi, vaalijärjestelyt (EN, RU)

Ajankohtaista aiheesta

Aleksanteri-instituutin Aleksanteri Papers -sarjassa julkaistiin maaliskuussa 2018 Prof. Alicja Curanovicin (Varsovan yliopisto, Harvard) artikkeli "Vladimir Putin On-Air. The Russian Leader’s Image through the Lens of Pryamaya Liniya (Direct Line) (20012017)" (pdf).

Lue lisää aiheesta: Talous & yhteiskunta