"Vastaavaa koulutusta ei ole muualla”, toteaa Linda Lukkala.
Miten päädyit Viikkiin opiskelemaan?
Linda kuuli ystävältään kandiohjelmasta ja päätti hakea koulutusohjelmaan. Koulutusohjelma vaikutti mielenkiintoiselta, sillä elintarvikkeet ja kulutus kiinnostavat yleisesti. Ala on myös ajankohtainen ja kasvava, työllisyysmahdollisuudet vaikuttivat hyviltä ja kurssivalikoima oli mielenkiintoinen. Vastaavaa koulutusta ei ole muualla, mikä lisäsi intoa hakea koulutusohjelmaan. Linda opiskeli elintarvike- ja kuluttajaekonomiaa, ja valmistui elintarviketieteiden kandiksi. Tutkinto on antanut substanssiosaamisen spesifiltä alueelta, mikä erottaa muista opiskelijoista ja työnhakijoista. Erikoisosaaminen on ehdottomasti vahvuus.
Vinkkejä opintoihin ja tulevaan?
Viikki on kampuksena kiva ja siellä on yhtenäinen ilmapiiri. Vaikka kampuksella onkin monia eri aloja, niin eri alojen myötä kampuksella on myös monenlaisia ihmisiä, joten varmasti jokainen löytää omanlaisiaan tyyppejä. Opinnot on myös mahdollista järjestää niin, että työnteko opintojen ohella onnistuu (myös ennen koronaa). Linda on ollut töissä koko opintojensa ajan orientaatioviikosta tähän päivään asti. Linda kannustaa myös lähtemään mukaan ainejärjestötoimintaan, hän toimi itse VEKE:n sihteerinä vuonna 2020. Viikissä on monia poikkitieteellisiä ainejärjestöjä, jotka mahdollistavat ihmisiin tutustumisen ja asioihin vaikuttamisen.
Linda toteaa, että alussa kesti löytää itselle sopiva opiskelutyyli ja tapa valmistautua tentteihin. Hän myös suosittelee, että kurssikokonaisuuksia kannattaa miettiä alusta asti, jotta löytää hyvän kokonaisuuden, jossa kurssit tukevat toisiaan. Linda suosittelee näitä opintoja sellaisille, jotka ovat kiinnostuneita globaaleista ja ajankohtaisista aiheista. Koulutusohjelmassa pystyy hyvin muokkaamaan osaamisen itselleen sopivaksi.