Helsingin yliopiston lukuvuoden avajaiset pidetään 4.9.2017

Avajaisten jälkeen Helsingin keskustan kadut valtaa Avajaiskarnevaali.

Helsingin yliopiston lukuvuoden 2017–2018 avajaiset pidetään maanantaina 4.9.2017 kello 12.15. Tilaisuus on yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (sisäänkäynti Aleksanterinkatu 5).

Avajaistilaisuus on avoin yleisölle ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/unitube.

Ohjelmassa on rehtori Jukka Kolan avajaispuhe sekä henkilökunnan ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tervehdykset, jotka pitävät Helsingin yliopiston lehtorit ry:n puheenjohtaja Inkeri Ruokonen ja HYY:n hallituksen puheenjohtaja Laura Luoto.

Avajaisten jälkeen on ekumeeninen jumalanpalvelus Helsingin tuomiokirkossa ja tunnustukseton tilaisuus Kansalliskirjastossa. Jumalanpalveluksessa saarnaa professori Martti Nissinen ja tunnustuksettomassa tilaisuudessa puhuu professori Kari Enqvist.

Avajaiskarnevaali täyttää keskustan kadut

Perinteinen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja yliopiston yhteinen Avajaiskarnevaali valloittaa jälleen Helsingin keskustan avajaispäivänä klo 14–18. Ohjelmaa on niin Päärakennuksessa, Porthaniassa ja sen edustalla, Fabianinkadulla kuin Yliopistonkadullakin. Luvassa on muun muassa katusitsit, musiikkiesityksiä, Japani-teemainen valokuvanäyttely sekä opiskelijajärjestöjen toiminnan esittelyä ja katuruokaa. Unicafe Porthanian lavalla esiintyvät iltapäivän aikana Kasper ja Gasellit.

Avajaiskarnevaalin ohjelma on kokonaisuudessaan HYY:n Facebook-sivuilla.