Avoimen yliopiston opintoja maksutta työttömille ja lomautetuille myös keväällä 2021
Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opinnot avattiin maksutta tarjolle työttömille ja lomautetuille syksyn 2020 ajaksi. Hyvin palvellutta käytäntöä jatketaan myös läpi kevään 2021. Oman osaamisen kasvattaminen onnistuu joustavasti kymmenien eri tieteenalojen opintojaksojen parissa.

Avoimelle yliopistolle on tärkeää olla mukana edistämässä tasavertaisia jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia sekä tukea työllistymistä näinä haastavina poikkeusaikoina. Avoin yliopisto avasi jo syksyllä 2020 opintonsa maksuttomasti tarjolle työttömille ja lomautetuille. Sama mahdollisuus oman osaamisen kasvattamiseen halutaan tarjota myös kevään 2021 ajan. Opintoja voi suorittaa verkon kautta joustavasti.

Maksuttomuus koskee ajalla 11.1.–30.6. tehtyjä uusia ilmoittautumisia.

Osa Avoimen yliopiston opinnoista järjestetään yhteistyöoppilaitoksissa, jolloin Avoimen yliopiston opintomaksua ei peritä, mutta yhteistyöoppilaitos voi laskuttaa oman osuutensa omien maksukäytäntöjensä mukaisesti.

Maksuttomiin Avoimen yliopiston opintoihin ovat oikeutettuja kaikki ilmoittautumishetkellä työttömänä tai lomautettuna olevat henkilöt. Ennen opintoihin ilmoittautumista kannattaa vielä varmistaa TE-toimiston taholta opintojen mahdolliset vaikutukset työttömyysetuuksiin.

Ohjeet sinulle, joka suunnittelet ilmoittautumista mukaan kevään 2021 opintoihin

Lähetä sähköpostia osoitteeseen avoin-yleinen@helsinki.fi ja liitä mukaan todistus työttömyydestäsi / lomautuksestasi. Todistuksen saat TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.

Saat vastaussähköpostissa ohjeet, kuinka ilmoittautua maksutta mukaan opintoihin.

Huom! Otathan yhteyttä hyvissä ajoin. Sähköpostien käsittelyaika on kolme arkipäivää. Opintojaksot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, eikä paikkoja voi varata sähköpostitse.

Tervetuloa mukaan opintoihimme. Ole avoin uudelle ajattelulle!