Yliopisto opettaa tiedonjanoa

Palkitun lakipalveluyritys Fondian perustaja Marianne Saarikko Janson uskoo, että yliopisto rakentaa yhteiskuntarauhaa. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan ennakkoluulotonta ja kriittistä tutkimusta.

– Yliopiston vahvuus on siinä, että se opettaa tiedonnälkäistä elämäntapaa ja isoihin haasteisiin tarttumista, Marianne Saarikko Janson sanoo.

Oikeustieteen opinnoista Helsingin yliopistossa hänelle tarttui mukaan ennakkoluuloton asenne, josta on ollut hyötyä yritysmaailmassa.

Saarikko Janson perusti lakipalveluyritys Fondian pian opintojen jälkeen 28-vuotiaana. Nyt yritys toimii jo kolmessa maassa ja työllistää yli sata henkeä. Samaa pelotonta asennetta tarvitaan yhteiskunnassa laajemminkin, hän uskoo.

–Elämme maailmassa, joka muuttuu radikaalisti. Silloin tarvitaan ihmisiä, jotka ajattelevat kriittisesti ja luovasti.

Tieteellisen tiedon puolesta puhuminen on tärkeää, kun erilaista tietoa on koko ajan enemmän saatavilla. Siksi Saarikko Janson pitää rahoituksen turvaamista tärkeänä: se mahdollistaa paitsi paremman tutkimuksen, myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen.

–Yliopisto ottaa kantaa ihmisyyden peruskysymyksiin. Taloudellinen riippumattomuus antaa mahdollisuuden pohtia maailman tulevaisuutta pitkäjänteisesti.

Lahjoittamalla tieteelle rakennat Suomen tulevaisuutta.

Lue lisää aiheesta: Opetus ja opiskelu