Lukuvuoden alussa järjestettiin perinteiset koulun aloituksen ja ryhmäytymisen tapahtumat uusille oppilaille ja opiskelijoille. Uudet 7. luokkalaiset viettivät päivän Luukissa ja lukiolaiset yön Kiljavalla.

Perinteinen uusien 7. -luokkalaisten ryhmäytyminen järjestettiin Luukissa lukuvuoden alkuviikoilla. Aamupäivällä tukioppilaat leikittivät nimikkoluokkiaan. Tunnelma oli iloinen ja mukaansa tempaava. Iltapäivällä oli vuorossa yhteisleikkejä. Mieleenpainuvan ja toiminnallisen päivän päätteeksi peruskoulun rehtori Juha-Pekka Husso julisti seitsemäsluokkalaiset täysivaltaisiksi Norsseiksi. Toimintapäivä järjestettiin yhteistyössä Punavuoren nuorisotalon kanssa.

Lukion uudet ykköset tutustuivat toisiinsa Kiljavan leirikeskuksessa heti lukuvuoden alkaessa. Tutoreiden ja opettajien järjestämän perinteisen ja hauskan "yönyli" -retken tavoitteena oli ryhmäytyminen ja sosiaalisten suhteiden solmiminen mm. temppuradan, erilaisten leikkien, kilpailujen, saunomisen ja seurustelun merkeissä. Mukana Kiljavalla olivat myös ykkösten ryhmänohjaajat, opinto-ohjaaja, koulupsykologi, koulukuraattori, opiskelijakunnan hallituksen ohjaava opettaja sekä rehtori.