Oppia ja iloa Uudenmaan StarT-festivaalilla 6.-7. huhtikuuta

Uudenmaan StarT-festivaalilla 2017 opitaan uutta ja innostutaan matematiikasta, luonnontieteistä ja teknologiasta.

Helsingin yliopiston LumA-tiedekasvatuskeskus ja LUMA-keskus Aalto järjestävät Uudenmaan StarT-festivaalin 2017 kaksipäiväisenä tapahtumana Tiedekeskus Heurekassa Vantaan Tikkurilassa torstaina 6.4. klo 10-15 (lapset) ja perjantaina 7.4. klo 10-14 (nuoret ja aikuiset). Tapahtuma on kaikille avoin Heurekan normaalin pääsymaksun hinnalla.

StarT-festivaalit ovat innostavia tapahtumia, joissa lapset ja nuoret saavat tuoda esille omaa osaamistaan ja jakaa yhdessä tekemisen ja oppimisen iloa. Myös erilaiset oppimisyhteisöt esittelevät festivaaleilla ilmiöpohjaisen oppimisen toteuttamiseen liittyviä hyviä käytänteitään, joista muut opettajat ja ohjaajat saavat uusia ideoita.

Alueelliset StarT-festivaalit ovat osa laajempaa, LUMA-keskus Suomen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi käynnistämää StarT-toimintamallia, jolla tuetaan uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamista varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. StarTissa opitaan tekemällä yhdessä monitieteisiä, ilmiöpohjaisia projekteja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan.

"Yhdessä hyvään tulevaisuuteen!" kuuluu StarTin motto. Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. He ovat mukana niin viestinnässä, tarjoavat asiantuntijatukea oppimisyhteisöille kuin palkitsevat ansioituneimpia tähtitiimejä ja oppimisyhteisöjen hyviä käytänteitä.

Alueellisilla StarT-festareilla palkitaan osallistujia erilaisin elämyspalkinnoin.

Voit seurata Uudenmaan StarT-festivaalin 2017 palkintaseremonioita suorana verkkolähetyksenä

Pääpalkintona on kolmelle parhaalle lasten ja nuorten tiimille sekä kahdelle parhaalle hyvien käytänteiden oppimisyhteisölle pääsy StarT-gaalaan, jossa kaikki palkitaan rahallisin tunnustuspalkinnoin. Gaala on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma ja kuluvana lukuvuonna se järjestetään 23.5.2017 Helsingissä osana Valtakunnallisia LUMA-päiviä 2017.

StarT on pysyvä osa LUMA-keskus Suomen toimintaa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Saapuminen Heurekaan »

Lue lisää aiheesta: Opetus ja opiskelu