Opinnot uudistuvat vuonna 2017

9.11.2016
Onko sinulla kesken olevia opintokokonaisuuksia? Ne kannattaa suorittaa loppuun lukuvuoden 2016-17 ja kesän 2017 aikana.

Yliopistolla on käynnissä koulutusuudistus, joka muuttaa opintojen sisältöjä myös Avoimessa yliopistossa. Uudet koulutusohjelmat aloittavat syksyllä 2017.

Kesken olevat opintokokonaisuudet kannattaa suorittaa loppuun lukuvuoden 2016-17 aikana. Myöhemmin kokonaisuuksien loppuun tekeminen saattaa vaatia esimerkiksi korvaavien tai täydentävien opintojen suorittamista. Valmiiksi tehdyistä opintokokonaisuuksista kannattaa pyytää koonti ennen syksyä 2017, koska koottua kokonaisuutta ei tarvitse enää myöhemmin täydentää.

Uusien koulutusohjelmien myötä opintojen vanhentumissäännöt muuttuvat ja tämä on hyvä ottaa huomioon, jos tavoitteenasi on tutkinnon suorittaminen. Keskeisin muutos on, että kaikki opinnot –myös kieliopinnot – vanhenevat tutkintoon käytettäväksi 10 vuodessa. Opintokokonaisuuden suorituspäivämääräksi tulee viimeisen kokonaisuuteen kuuluvan opintojakson suorituspäivämäärä. Kokonaisuus on siis käytettävissä 10 vuotta sen suorituspäivämäärästä.
Rehtorin päätös 23/2016 Flammassa

Tutkintokoulutus uusiksi syksystä 2017 alkaen

Lue lisää aiheesta: Opetus ja opiskelu