Avoimen opiskelijoille oma yhdistys

30.3.2016
Monet Avoimen yliopiston opiskelijat ovat kaivanneet opiskeluun enemmän yhteisöllisyyttä ja vertaistukea – toisia opiskelijoita, joiden kanssa jakaa opiskelun haasteita ja onnistumisia.

Avoimen yliopiston lehtori Kari Paakkunainen tutki Avoimen yliopiston valtiotieteen aineopiskelijoita sekä heidän opintojensa polkuja, ajatuksia avoimen portfolioista ja sosiaalisista suhteista. Tutkimuksen ideoimina Avoimen yliopiston opiskelijat Joel Kinnunen, Hanna Reinius, Marko Mikkola ja Niilo Kervinen perustivat opiskelijayhdistyksen, johon Avoimessa opiskelevat tai siellä opiskelleet voivat liittyä.

Haluamme lisätä me-henkeä Avoimen puolella. Tiedämme, että Avoimessa opiskellaan erilaisilla motiiveilla ja se on meistä hienoa. Tahdomme rakentaa Avoimen opiskelijoiden rikkaaseen kokemukseen ja tietoon perustuvan verkoston.

Yhdistys on kaikille avoin ja vapaamuotoinen: toiminta muotoutuu sen jäsenten tarpeiden mukaiseksi. Jäsenmaksuja ei ole suunnitteilla, sillä kynnys tulla mukaan toimintaan halutaan pitää matalana. Yhdistyksen toiminnasta keskustellaan parhaillaan Facebookissa. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan! Facebook-ryhmä löytyy nimellä Helsingin Yliopiston Avoimen Yliopiston Opiskelijain Yhdistys (HYAYOY): https://www.facebook.com/hyayoy/

Yhdistyksen esittely pidetään keskiviikkona 27.4. klo 17-19 Metsätalossa (Unioninkatu 40), sali 12. Tilaisuuden aluksi lehtori Kari Paakkunainen esittelee opiskelijoiden yhteisöllisyyteen liittyvää tutkimustaan.

Tilaisuuden avaa Avoimen yliopiston johtaja Jaakko Kurhila. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

Elämää ja opintoja - Avoimen yliopiston opiskelijablogi
Minun oppiaineeni - Avoimen yliopiston opiskelijat äänessä

Lue lisää aiheesta: Opetus ja opiskelu