Aloita Avoimessa syksyllä 2016

Opintotarjontamme on edelleen laaja ja monipuolinen. Ilmoittautuminen syksyn ensimmäisiin opintoihin alkoi jo heinäkuussa.

Syksyllä alkaa jälleen opintokokonaisuuksia ja yksittäisiä opintojaksoja kymmenistä oppiaineista: luentoja, verkkokursseja, kirja- ja verkkotenttejä. Syksyn ja ensi kevään yksittäisiä opintojaksoja julkaistaan vielä syksyn aikana.

Uutuuksia opintotarjonnassa muun muassa:

• suomen kielen, taidehistorian, kotimaisen kirjallisuuden ja pohjoismaisten kielten aineopinnot
  • Taitava kirjoittaja -verkkokurssi 2 op.

Ilmoittautuminen on uudistunut

Opintoihin voi ilmoittautua joustavasti ympäri vuoden: ilmoittautuminen alkaa 45 päivää ennen opintojakson tai opintokokonaisuuden alkua klo 12. Esimerkiksi

• jos opinnot alkavat 12.9., alkaa ilmoittautuminen 29.7. klo 12
  • 25.10. alkavalle opintojaksolle käynnistyy ilmoittautuminen 10.9. klo 12.

Tarkan ilmoittautumisajankohdan löydät klikkaamalla opinto-ohjelman Ilmoittaudu-painiketta.

• Voit ilmoittautua opintojen alkamiseen saakka. Ilmoittautumistilanteen näet opinto-ohjelman Ilmoittaudu-painikkeesta.
  • Katso yhteistyöoppilaitoksissa järjestettävien opintojen opintojen ilmoittautumisajat ja -käytännöt opinto-ohjelmista.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksuista

Opintojen maksaminen

• Opintomaksu 15 euroa / opintopiste maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna.
  • Ilmoittautuminen opintoihin on sitova, ks. ilmoittautumis- ja maksuehdot.
  • Opintomaksuja palautetaan vain lääkärin todistuksella (yli 75 euroa ylittävältä osalta) ja silloin, kun Avoin yliopisto peruu opetuksen.
  • Avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksissa opintomaksut ja perumisehdot vaihtelevat.

Opintoneuvonta ON muuttuNUT

Avoimen yliopiston opinnoista kiinnostuneiden opintoneuvonta ja ilmoittautumiseen liittyvät asiat siirtyivät kesän aikana yliopiston hakijapalveluihin. Opintoneuvontaa saa

Siltavuoren opiskelijapalvelut neuvoo sinua, mikäli jo opiskelet Avoimessa (opintosuoritusotteet, nimenmuutokset)

Ennen kuin otat yhteyttä opintoneuvontaan tutustu huolella