Uutta! Kiehtova keskiaika

Teemakokonaisuuden myötä sukellat syvemmälle keskiajan ilmiöihin, perintöön ja näiden tutkimukseen.
  • Mihin antiikki päättyy, mistä keskiaika alkaa?
  • Oliko keskiaika ritariromantiikan ja linnanneitojen aikaa - vai pelkoa, väkivaltaa ja kulkutauteja?
  • Miten keskiaika vaikuttaa ja näkyy tänäkin päivänä?
Keskiaika on viime vuosina noussut populaarikulttuurin kautta osaksi elämänpiiriämme. Meillä kaikilla onkin varmasti mielessämme jonkinlainen käsitys siitä, millaista oli keskiajan ihmisen elämä ja miltä hänen elinpiirinsä näytti.

Kuinka todenmukainen tämä käsitys mahtaa olla? Onko totta, että keskiaika oli pimeä vai olisiko kyse  liioittelusta tai myytistä, joka kaipaa murtamista?

Avoimessa yliopistossa ensimmäistä kertaa alkava Kiehtova keskiaika –teemakokonaisuus tarjoaa monitieteistä tutkimustietoa keskiajan ilmiöistä sinulle, joka olet esimerkiksi museotyön tai kulttuuriperintöalan ammattilainen, opettaja, keskiajan harrastaja tai kiinnostunut historiasta kaikkineen.

Antiikista ristiretkiin, kaupankäyntiin ja keskiajan kauhuihin

Teemakokonaisuuden kautta pääset tutustumaan keskiaikaan ja sen tutkimukseen laajasti muun muassa historian, arkeologian, antiikin tutkimuksen, teologian ja uskonnontutkimuksen tieteenalojen näkökulmista.

Teemakokonaisuus koostuu yksittäisistä keskiaikaa käsittelevistä opintojaksoista. Voit valita kolmesta 15 opintopisteen laajuisesta opiskelijan polusta sen mukaan, millaiset aihepiirit kiinnostavat sinua eniten.

– Halusimme jo opintojen suunnitteluvaiheessa huomioida opiskelijoiden yksilölliset kiinnostuksen kohteet. Opiskelijan on mahdollista valita kolmesta erilaisesta polusta sen mukaan, millaisiin sisältöihin tai mihin aikakauteen hän haluaa erityisesti paneutua, kertoo Avoimen yliopiston koulutusasiantuntija Siina Nieminen.

Ilmoittautuminen teemakokonaisuuden ensimmäisille opintojaksoille on nyt käynnissä. Tutustu ja tule kehittämään osaamistasi!