Kehitys- ja viestintäjohtaja Hanni Marin pääsi HY+:n täydennyskoulutuksessa hiomaan johtamisen taitojaan.

Hanni Marin opiskeli aikoinaan Helsingin yliopistossa puheviestintää ja haaveili radiotoimittajan urasta.

– Olen aina syttynyt vuorovaikutuksesta ja ihmisten kuuntelemisesta sekä siitä, miten ihmisiin voidaan vaikuttaa positiivisesti, Hanni Marin kertoo.

Humanistin työura kulki organisaatioviestinnän pariin ja erilaisiin johto- ja kehittämistehtäviin. Kun Marin joitakin vuosia sitten oli palaamassa ensimmäiseltä vanhempainvapaaltaan töihin silloiselle työnantajalleen VR Groupille, hänen tiiminsä oli kasvanut ja markkinointikin tullut osaksi vastuualuetta.

– Silloin kaipasin sparrausta ja uusia ajattelutapoja siihen, miten suurempaa määrää ihmisiä johdetaan. Tähän tarpeeseen löysin Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n Comma-ohjelman.

Sparrausta pienryhmissä

Comma on viestintäalan johtamiseen erikoistunut täydennyskoulutusohjelma. Työnantaja kustansi opiskelun ja Marin sai käyttää koulutukseen työaikaansa.

– Comman kolme casea ja lopputyö räätälöidään omalle työpaikalle, joten näissä työnantaja säästi ulkopuolisten konsulttien tilaamisessa.

Marin oli koulutukseen erittäin tyytyväinen ja suosittelee Commaa kaikille tiimivetovastuuseen ja esihenkilöiksi ryhtyville.

– Comma toimi minulle yleisenä johtamisen koulutuksena. Kartutin tietojani muun muassa liiketoiminnan kehittämisestä ja muutosjohtamisesta.

– Pienryhmissä oli hienoa saada sparrausta hyvin eri aloilla vaikuttavilta kurssitovereilta. Valmennus auttoi myös siinä, miten avata ymmärrettävästi omaa visiotaan erilaisille persoonille ja luonteille, joita tiimeihin aina mahtuu