Terveisiä Ovet auki Avoimeen! -tapahtumasta

Avoimen yliopiston lukuvuoden 2019-2020 avajaiset ja infotilaisuus järjestettiin Tiedekulmassa 27.8.2019. Tapahtuman ohjelmanumeroita pääsee katsomaan Avoimen yliopiston YouTube-kanavan kautta.

Ovet auki Avoimeen! -tapahtuma käynnisti Avoimen yliopiston lukuvuoden 2019-2020. Aurinkoinen iltapäivä sujui opiskeluaiheisen ohjelman sekä antoisien kohtaamisten merkeissä.

Tilaisuuden avasi Avoimen yliopiston johtaja Susanna Niinistö-Sivuranta, joka puheenvuorossaan innosti yleisöä haastamaan itsensä jatkuvaan oppimiseen. Avoin yliopisto tarjoaakin monia opiskelumahdollisuuksia eri elämäntilanteisiin, aina matalalla kynnyksellä. Puheensa lopuksi Niinistö-Sivuranta totesi supervoimamme olevan sydämen sivistys ja kyky oppia aina uutta.

Avauspuheenvuoron jälkeen ohjelma jatkui Elina Paatsilan asiantuntijaluennolla positiivisuuden merkityksestä opiskelussa ja oppimisessa. Lisäksi kuultiin kolme tietoiskua, joissa kerrottiin Avoimesta yliopistosta ja sen tarjoamista opiskelumahdollisuuksista, opiskelusta aikuiskoulutustuella sekä Helsingin yliopiston kirjastopalveluista. Kaikki tapahtuman esitykset tallennettiin ja tallenteet löytyvät Avoimen yliopiston YouTube-kanavalta.

Opiskeluaiheisen ohjelman lisäksi tapahtuma tarjosi Avoimen yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille tilaisuuden tavata ja keskustella kasvokkain opinnoista. Yhdessä keskusteltiin esimerkiksi sopivista opiskelumuodoista, opintojen aikataulutuksesta aikuisopiskelijan arjessa ja tutkintotavoitteisesta opiskelusta.

Avoimessa yliopistossa 60 opintopistettä suorittanut Arto Jeskanen oli yksi tapahtumaan osallistuneista opiskelijoista. YouTubesta löytyvässä videossa Arto kertoo, miten Avoimen yliopiston opinnot ovat johdatelleet hänet ajantasaisen tiedon äärelle. Artoa motivoi myös ajatus siirtymisestä tutkinto-opiskelijaksi. Taustat ja tavoitteet Avoimen yliopiston opiskelijoilla ovat moninaiset, mutta tiedonjano on yhdistävä tekijä. Tervetuloa siis tänäkin lukuvuonna uuden tiedon äärelle. Ole avoin uudelle ajattelulle!