Käytännön ohjeita poikkeustilanteeseen oikeustieteellisessä tiedekunnassa

Helsingin yliopistolla on poikkeustilanne koronavirustilanteen takia.

Viimeisin tieto koronavirustilanteesta Helsingin yliopistossa.

Kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksen vaikutuksesta opetukseen.

Kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksen vaikutuksesta opiskeluun.

Täsmennetyt kampus- ja tiedekuntakohtaiset ohjeet

(sivu päivitetty viimeksi 18.5.)

• Keskustakampuksen palautumissuunnitelma koronavirustilanteesta: toiminnan vaiheittain käynnistäminen

• Huom. poikkeus yllä oleviin ohjeisiin: e-lomakkeen täytön sijaan lähetäthän pyydetyt tiedot dekaanille jos haluat työskennellä Porthaniassa, osoitteeseen law-dean@helsinki.fi

• Riskiryhmiin kuuluvat ovat koko poikkeustilan ajan etätöissä.

• Vain toimintojen kannalta kriittinen työ hoidetaan tällä hetkellä yliopiston tiloissa. Yliopistolaiset ovat lähtökohtaisesti etätöissä 31.7. asti.

• Alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymistä on yliopistossa siirretty siten, että viimeinen päivä, jona opiskelija voi jättää tutkintotodistuspyynnön vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti suoritetusta tutkinnosta, on 18.12.2020 (alun perin 31.7.2020). Syyslukukautta 2020 koskevat seuraavat muutokset:

• ON-ohjelmassa järjestetään yksi tenttikierros kutakin vanhojen tutkintovaatimusten mukaista tenttiä ja OTM-ohjelmassa tenttiä OTM-304: Oikeuskulttuurit ja oikeusvertailu.

• ON-lopputyöseminaarin voi suorittaa vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti (10 op.).

• OTM-tutkielman voi tehdä vanhojen vaatimusten mukaisesti (40 op. ja vanha arvosana-asteikko) mukaisesti niin, että tutkielma hyväksytään viimeistään tiedekuntaneuvoston kokouksessa 15.12.2020.

• Pro gradu -tutkielmien tarkistamisaikataulu syyslukukaudella 2020 on julkistettu. Tämä aikataulu koskee myös vanhan tutkinnon mukaan valmistuvia. (päivitetty 23.3.)
  • Examinarium-tentit toteutetaan vaihtoehtoisin tavoin (esim. Moodle-tentti, essee). (päivitetty 20.3.)

Opiskelijoille

Opetuksen järjestämiseen liittyvät toimenpiteet oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Opiskelijavalinnat

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintaperustemuutokset 2020.

Opetus- ja tutkimushenkilökunnalle

• Lähiopetusta ei järjestetä kevätlukukauden 2020 aikana.

Ohjeita päivitetään jatkuvasti tilanteen muuttuessa.