INREES-jatkokoulutusverkosto käyntiin intensiivikurssilla

International Network in Russian, East European and Eurasian Studies (INREES) on Koneen säätiön rahoittama uusi jatkokoulutusverkosto, joka jatkaa Aleksanteri-instituutin jatkokoulutustoimintaa yhä kansainvälisemmällä twistillä. INREES on Helsingin yliopiston, Pietarin Eurooppalaisen yliopiston ja Moskovan Higher School of Economicsin yhdessä koordinoima hanke.

Poikkitieteellisen verkoston tavoitteena on kehittää jatko-opiskelijoiden ammatillisia sekä pedagogisia taitoja. Verkosto on akateeminen yhteisö, joka yhdistää uransa alkuvaiheessa olevat väitöskirjatutkijat Venäjän, itäisen Euroopan ja Euraasian tutkimuksen alan kokeneiden asiantuntijoiden kanssa, mutta tekee tiivistä yhteistyötä myös maisteriohjelmien kanssa. INREES tarjoaa myös mahdollisuuden 1-2kk kestävään vierailuohjelmaan Helsingin yliopistossa tai Pietarin Eurooppalaisessa yliopistossa.

INREES järjestää vuosittain intensiivikursseja, kesäkouluja sekä osallistujien tutkimusta esitteleviä seminaareja. Näin ollen INREES jatkaa Aleksanteri-instituutin jatkokoulutusperinnettä, joka on ollut tärkeä osa instituutin toimintaa vuodesta 1998.  Aikaisemmat jatkokoulutusverkostot ovat saaneet kiittävää palautetta niin osallistujilta kuin arvioijiltakin. Kesän 2019 kesäkoulukokemuksistaan kertoo Rashid Gabdulhakov tässä Erasmus-blogissa.

INREES:in Pietarissa 20.4.-24.4.järjestettävä intensiivikurssi on nyt täynnä. Seuraamme viranomaisten ohjeistusta koronavirukseen liittyen ja tiedotamme ilmoittautuneille muutoksista mahdollisimman pian. Lisätietoja löytyy verkoston upouusilta kotisivuilta