Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opintoja maksutta työttömille ja lomautetuille

Avoimen yliopiston opinnot avataan maksutta tarjolle työttömille ja lomautetuille syksyn 2020 ajaksi. Oman osaamisen kasvattaminen onnistuu joustavasti kymmenien eri tieteenalojen opintojaksojen parissa.

Avoimet yliopisto-opinnot sopivat moneen eri elämäntilanteeseen. Koronapandemian myötä Avoimen yliopiston jo ennestään laajat etäopintomahdollisuudet kasvoivat entisestään, kun lähes kaikki opintojaksot siirtyivät verkkoon. Syksyllä 2020 oman osaamisen kasvattaminen halutaan mahdollistaa maksutta työttömille ja lomautetuille.

Maksuttomuus koskee syksyn 2020 opintoja eli opintojaksoja, joissa opetus on käynnistynyt aikaisintaan 1.9.2020 ja jotka voi suorittaa 31.12.2020 mennessä.

Osa Avoimen  yliopiston opinnoista järjestetään yhteistyöoppilaitoksissa, jolloin Avoimen yliopiston opintomaksua ei peritä, mutta yhteistyöoppilaitos voi laskuttaa oman osuutensa omien maksukäytäntöjensä mukaisesti.

Maksuttomiin Avoimen yliopiston opintoihin ovat oikeutettuja kaikki ilmoittautumishetkellä työttömänä tai lomautettuna olevat henkilöt. Edun saa myös takautuvasti ja opintomaksut palautetaan jo aiemmin syksyn opintoihin ilmoittautuneille, jotka ovat ilmoittautumishetkellä olleet työttömiä tai lomautettuja. Ennen opintoihin ilmoittautumista kannattaa vielä varmistaa TE-toimiston taholta opintojen mahdolliset vaikutukset työttömyysetuuksiin.

Ohjeet sinulle, joka suunnittelet ilmoittautumista mukaan syksyn 2020 opintoihin:

• Lähetä sähköpostia osoitteeseen avoin-yleinen@helsinki.fi ja liitä mukaan todistus työttömyydestäsi / lomautuksestasi. Todistuksen saat TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.
  • Saat vastaussähköpostissa ohjeet, kuinka ilmoittautua maksutta mukaan opintoihin.
  • Huom! Otathan yhteyttä hyvissä ajoin. Sähköpostien käsittelyaika on kolme arkipäivää. Opintojaksot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, eikä paikkoja voi varata sähköpostitse.

Ohjeet sinulle, joka olet jo ilmoittutunut mukaan syksyn 2020 opintoihin ja pyydät opintomaksun palautusta:

• Lähetä sähköpostia osoitteeseen avoin-yleinen@helsinki.fi ja liitä mukaan pankkitilisi numero sekä todistus työttömyydestä. Todistuksen saat TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.
  • Opintomaksun palautus saapuu tilillesi noin kuukauden sisällä ilmoituksestasi.

Tervetuloa mukaan opintoihimme. Ole avoin uudelle ajattelulle!