Helsingin yliopisto seuraa koronavirustilannetta

Ajankohtaista tietoa Avoimen yliopiston opiskelijalle. Päivitetty viimeksi: 28.7.2020.

Helsingin yliopisto seuraa koronavirustilannetta ja toimii viranomaissuositusten mukaisesti. Avoin yliopisto seuraa toiminnassaan Helsingin yliopiston linjauksia ja ohjeita. 

Avoimen yliopiston kesäopetus sekä tentit toteutetaan verkossa tai muilla vaihtoehtoisilla suoritustavoilla. Myös syyslukukauden 2020 opetus järjestetään valtaosin verkko-opintoina. 

 • Jos meneillään tai tulossa oleviin opintoihisi tulee muutoksia, saat tiedon niistä sähköpostiisi ja / tai verkko-oppimisympäristön (Moodle tai MOOC) kautta. Tieto muutoksista päivitetään myös opinto-ohjelmaan. 
   
 • Kaikki kesäopinnot ja valtaosa myös syksyn 2020 opinnoista toteutetaan lähiopetuksen sijaan verkko-opintoina tai muilla vaihtoehtoisilla suoritustavoilla. 
   
 • Avoimen yliopiston opintoneuvonta palvelee sähköpostitse, chatissa sekä puhelimitse. Paikan päällä tapahtuvaa neuvontaa ei tällä hetkellä järjestetä. Lisätietoa palveluista kesällä 2020: Kesäajan palvelut Avoimen yliopiston opiskelijoille
   
 • Käynnissä oleviin opintoihin liittyvissä kysymyksissäsi voit kääntyä opettajan tai opinnoista vastaavan koulutusasiantuntijan puoleen. Opettajan tavoitat parhaiten verkko-oppimisympäristön (Moodle tai MOOC) kautta. 
   
 • Kaisa-taloa lukuun ottamatta Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteet on suljettu remonttien ja koronaviruspoikkeustilanteen vuoksi. Kirjoja voi kuitenkin lainata Kaisa-talosta normaaliin tapaan. Suljetuista kampuskirjastoista kirjoja voi tilata noudettavaksi Kaisaan. Lue lisää: Kirjaston palvelut koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa

 • Helsingin yliopiston tilat (ml. oppimiskeskus Aleksandria ja Tiedekulma) on toistaiseksi suljettu. 

Lue lisää: