Helsingin yliopisto seuraa koronavirustilannetta

Ajankohtaista tietoa Avoimen yliopiston opiskelijalle. Päivitetty viimeksi: 20.5.2020.

Koronavirustilanteen vuoksi Helsingin yliopistossa ei järjestetä 18.3.2020 alkaen lähiopetusta eikä perinteisiä tenttitilaisuuksia.

Avoimen yliopiston loppukevään ja koko kesäopetus sekä tentit toteutetaan verkossa tai muilla vaihtoehtoisilla suoritustavoilla. 

 • Jos meneillään tai tulossa oleviin opintoihisi tulee muutoksia, saat tiedon niistä sähköpostiisi ja / tai verkko-oppimisympäristön (Moodle tai MOOC) kautta. Tieto muutoksista päivitetään myös opinto-ohjelmaan. 
   
 • Kaikki kesäopinnot toteutetaan lähiopetuksen sijaan verkko-opintoina tai muilla vaihtoehtoisilla suoritustavoilla. Tieto muutoksista päivitetään opinto-ohjelmiin sitä mukaa, kun työ etenee.  Joitain kesäopintoja saatetaan joutua perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan.
   
 • Avoimen yliopiston opintoneuvonta palvelee sähköpostitse, chatissa sekä puhelimitse. Paikan päällä tapahtuvaa neuvontaa ei tällä hetkellä järjestetä. 
   
 • Käynnissä oleviin opintoihin liittyvissä kysymyksissäsi voit kääntyä opettajan tai opinnoista vastaavan koulutusasiantuntijan puoleen. Opettajan tavoitat parhaiten verkko-oppimisympäristön (Moodle tai MOOC) kautta. 
   
 • Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteet on suljettu ainakin elokuun alkuun saakka. Kaisa-talon kirjastosta voi kuitenkin lainata kirjoja erityisjärjestelyin. Lue lisää: Kirjaston palvelut koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Huom! Painettuja kirjoja ei voi Helka-tietokantajärjestelmän uudistuksen vuoksi varata eikä lainata heinäkuun puolivälin ja elokuun alun välisenä aikana. Lue lisää: Helka uudistuu kesällä 2020
   
 • Helsingin yliopiston tilat (ml. oppimiskeskus Aleksandria ja Tiedekulma) on toistaiseksi suljettu. 

Lue lisää: