Avoimesti: Opinnoista voimaa yrittämiseen

Annastiina Rönn lahjoitti osan kosmetiikkayrityksensä tuotosta Helsingin yliopiston Avoimelle yliopistolle.

Avoimen yliopiston opinnot antoivat vauhtia ja uskoa yrittäjä Annastiina Rönnille Påre Skincare -luonnonkosmetiikkasarjan luomiseen.

– Ajatus suomalaisesta unisex-ihonhoitosarjasta konkretisoitui, kun aloitin yhteiskuntapolitiikan opinnot Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa, Rönn kertoo. – Opinnot avartavat tiedon lisääntymisen myötä elämänkatsomusta. Omakin yrittämiseni sai pontta juuri tästä.

Opettajalla on opinnoissa usein suuri rooli, ja niin tässäkin tapauksessa. Yhteiskuntapolitiikan perusopintoja opetti Avoimen yliopiston lehtori Eija Nurminen. Hän saa Annastiina Rönniltä kiitosta erityisesti keskustelevasta opetusotteesta, kannustuksesta ja tuesta:

– Eija avasi raolleen oven, josta jokainen pääsi omin askelein pohtimaan ja oivaltamaan ympäröivää maailmaa.

Påre Skincare tukee kestävää tulevaisuutta lahjoitusvaroin. Ensimmäinen lahjoituskohde oli  Helsingin yliopiston Avoin yliopisto.

Påre skincaren arvot rakentuvat yhteiskunnalliselle yrittämiselle. Yritys haluaa tehdä osansa myös maapallon hyväksi ja siksi lahjoittaa harkitusti valittavaan kohteeseen, kuten vaihtoehtoisten materiaalien keksimiseen, uusien innovatiivisten energialähteiden kehittämiseen, tehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään maankäyttöön, ympäristöteknologiaan tai koulutuksen tuomaan ympäristötietoisuuteen. Ensimmäinen lahjoituskohde oli Helsingin yliopiston Avoin yliopisto. Lahjoitus toteutui joulukuussa 2019.

– Ilman Helsingin yliopiston Avointa yliopistoa koko sarjaa ei varmasti olisi. Opinnoissa on voimaa ja monitieteellinen asenne auttaa rikkomaan turhia rajoja. Liiketoiminnassa tarvitaan yhteiskunnallista näkökulmaa ja päinvastoin, Rönn kertoo.

Påre Skincaren yhteistyö seuraavan lahjoituskohteen, Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa on jo alkanut tutkimusyhteistyön merkeissä. Tavoitteena on uuden tuotteen tuotekehitys piharatamosta, jota kasvatetaan ammattikorkeakoulun kerrosviljelykontissa.

Annastiina Rönn on halunnut rikkoa rajoja siellä, missä stereotypioita on ollut kaikkein eniten.

– Minulle on aina ollut selvää, että yrittäminen on muutakin kuin liikevaihtoa. Yrittäminen on myös väylä vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin, sanoo Annastiina Rönn.

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto kiittää Påre skincarea lahjoituksesta ja toivottaa yritykselle paljon onnea ja menestystä!