Avoimesti: Aina jotain meneillään

Leikkaaja Leila Koivuaho on ikuinen opiskelija. Opiskelu ja uusi tieto tuovat uusia näkökulmia sekä työhön että vapaa-aikaan.

Leila Koivuaho on opiskellut ja kehittänyt itseään koko elämänsä. Rovaniemellä syntynyt ja nuoruutensa viettänyt nainen opiskeli ensin kotiteollisuusohjaajaksi (nykyinen artenomin tutkinto) ja sitten leikkaajaksi Yleisradion ammattiopistossa.

Koivuaho työskenteli Ylellä leikkaajana yli 30 vuoden ajan aina vuoteen 2017. Pitkän uransa aikana hän on tehnyt ohjelmia uutisista kulttuuriohjelmiin ja tv-elokuviin. Tällä hetkellä ura jatkuu Osuuskunta Lilithissä.

Oppimisen jano on kulkenut työn rinnalla läpi pitkän uran, ja johdatti aina maisteriksi saakka: Opiskeltuaan Helsingin yliopiston ja Turun yliopiston avoimissa yliopistoissa kehitysmaatutkimusta, elokuva- ja televisiotutkimusta, teatteritiedettä ja kulttuurihistoriaa Leila Koivuaho haki ja pääsi avoimen väylän kautta opiskelijaksi Turun yliopistoon.

Maisteriksi Koivuaho valmistui vuonna 2005 ja ajatteli, että opinnot saavat hetkeksi riittää. Koira toi sisältöä ja vauhtia elämään. Pian aktiivinen nainen löysi kuitenkin itsensä – koirankoulutuskursseilta!

Opiskelu on rakas harrastus

Eikä Avoin yliopistokaan jättänyt rauhaan. Opiskelu jatkui ensin taiteiden tutkimuksella, ja sitten mukaansa imaisivat ravitsemustieteen opinnot.

- Kurssit Elintarvikkeet ruokavalioissa sekä Ravitsemus ja liikunta antoivat paljon tietoa ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista, joista olen aina ollut kiinnostunut, Koivuaho kertoo.

- Ravitsemustiede ja taideaineet kiinnostavat edelleen. Löydän niistä varmasti lisää uusia mielenkiintoisia opintoja.

Jatkuva oppiminen pätee Koivuahoon paremmin kuin hyvin. Opiskelu on rakas harrastus.