Museologian opinnoissa käsitellään museotyötä ja -instituutioita monesta eri näkökulmasta.

Ensi syksynä museologian opinnot tarjotaan uusien tutkintovaatimusten mukaisesti osana Kulttuuriperinnön maisteriohjelmaa. Opinnoissa käsitellään museotyötä ja -instituutioita monesta eri näkökulmasta. Opetusta on sekä englanniksi että suomeksi.

Museologian yliopistonlehtori Suzie Thomas kertoo opinnoista näin:

— With International Museum Day, it is a good time to announce the new developments in Museum Studies at the University of Helsinki and Open University. From Autumn 2017, Museum Studies will be available as a masters-level subject at the university, as part of the new Cultural Heritage Studies Masters programme. Courses (in English) will include Museological Theory, Museums and Collections, Museums and Learning, Museums and Ethics, and Museums Security.

Avoimen yliopiston omaan opintotarjontaan tulee opintojaksot Museologian teoria ja Museokokoelmat sekä valinnaisia opintoja. Opintoja syksystä 2017 opettava Nina Robbins kertoo:

—Tavoitteena on antaa opiskelijoille teoreettisten valmiuksien ohella myös käytännön näkökulma museotyöhön. Museologia on hieno siltatiede hyvin filosofisten ja arvopohjaisten pohdintojen ja erittäin käytännönläheisten toimenpiteiden välillä. Tämä on yksi museologian suurista anneista, ja toivottavasti saamme kursseille runsaasti käytännön esimerkkejä teorian tueksi.

Kesän ja syksyn 2017 aikana sekä yliopiston että Avoimen yliopiston opiskelijat voivat vielä suorittaa päättymässä olevien tutkintovaatimusten mukaiset Museologian perusopinnot 25 op. Uusien tutkintovaatimusten jaksot käynnistyvät syksyllä 2017.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen opinto-ohjelmissa: Museologian esittely

Kysy museologiasta

Hae kurssisivuja

Lue myös:
Kesän 2017 opintotarjonta
Ilmoittautuminen kesän opintoihin
Miten opiskelemaan?
Lisää tietoa ilmoittautumisesta ja maksuista