Kolmipäiväisen NJF-konferenssin tavoitteena on jakaa tuoretta tutkimustietoa luomutuotteista ja niiden tuotannosta sekä herättää keskustelua.

Kansainvälinen luomualan NJF-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Konferenssi kokoaa Mikkeliin 19.–21. kesäkuuta ruokaketjun toimijoita maailmanlaajuisesti, etenkin Pohjoismaista ja Baltiasta. Konferenssissa puhuu useita kansainvälisiä johtavia luomututkijoita, ja paikalle saapuu satakunta vierasta 13 eri maasta.

Kolmepäiväisen konferenssin pääjärjestäjänä toimii Luomuinstituutti. Suomen lisäksi konferenssin tieteellisessä toimikunnassa ovat edustettuina Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia ja Liettua.

Konferenssin tavoitteena on jakaa tuoretta tutkimustietoa luomutuotannosta, luomuruoasta, muista luomutuotteista ja herättää keskustelua näihin liittyvistä asioista. Konferenssin teemalla Organics for tomorrow´s food systems halutaan korostaa luomun merkitystä tulevaisuuden ruokajärjestelmässä.

Neljän vuoden välein pidettävän konferenssin aikana vieraat pääsevät tutustumaan paikallisiin luomutiloihin. Paikallista luomua tehdään myös tunnetuksi konferenssin aikana.

 

Konferenssi Facebookissa

Konferenssin verkkosivut