Yliopistomuseon kevät: esitelmiä sisällissodasta Helsinki-päivän Suomifilmien kuvaan yliopistosta

Loppukeväällä Helsingin yliopistomuseossa kerrotaan miten ylioppilaat ja lääkärit toimivat sisällissodassa. Alumnipäivänä 26.4. alumnit saavat teemaopastuksen museossa. Helsinki-päivänä esitetään pätkiä elokuvista, joissa yliopisto on ollut näkyvässä roolissa. Ja paljon muuta.

Historian opiskelija Ahto Harmo kertoo 11.4. klo 17.00 aiheesta Ylioppilaat 1918 – ennen ja jälkeen. 25.4. klo 17.00 Suomen lääketieteen historian seuran puheenjohtaja, dosentti Heikki S. Vuorinen on haastateltavana lääkärintyöstä vuonna 1918. Molempiin tilaisuuksiin kuuluu historiallisia kuvia sisältävä esitys. Vapaa pääsy.

Alumnipäivänä 26.4. klo 16.00 on kulttuuriperintövuoden teemaopastus Yliopistomuseo kulttuuriperinnön vaalijana. Vapaa pääsy.

Suomen kielen opiskelijat järjestävät näyttelykävelyn Kirjasuomen kehitys posteriesitelminä yliopistomuseossa heti vapun jälkeen 3.5. klo 16.00. Vapaa pääsy.

Tiistaina 22.5. on puolestaan kulttuurihistoriallinen kävelykierros yliopiston päärakennuksessa klo 17.00. Kävelykierrokseen on osallistumismaksu 5 e (Museokortilla vapaa pääsy).

Helsinki-päivänä 12.6. klo 15.00 tutustutaan Suomifilmien välittämään kulttuuriperintöön yliopiston ja ylioppilaskunnan rakennuksista. Erityisesti päärakennus ja Vanha ylioppilastalo ovat toimineet useiden filmien kuvauspaikkoina. Aiheesta esitelmöi Yliopistomuseon näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski. Samana päivänä järjestetään klo 16 kävelykierros Vanhat klinikat FT Sari Aallon johdattelemana. Helsinki-päivän tapahtumiin on vapaa pääsy, mutta ilmaisliput on hankittava etukäteen (tästä kerrotaan lisää myöhemmin).

Uudet aukioloajat

Museo on uudistanut aukioloaikojaan. Huhtikuun alusta lähtien on Ajattelun voimaa -näyttely avoinna ti-to klo 12–18, pe 12–16. Museo on suljettuna heinäkuun sekä vuodenvaihteen ajan, viikot 51, 52 ja 1.

Huhtikuusta eteenpäin museolta on myös tilattavissa ilmainen opastettu kierros yliopiston sisäisille ryhmille eli henkilökunnalle, henkilökunnan vieraille ja opiskelijoille (max. 20 henk./ryhmä) museon aukioloaikoina.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Pia Vuorikoski, puh. 050 415 6760, s-posti pia.vuorikoski@helsinki.fi