Tervetuloa kehittämään ohjaajan- ja opettajantaitojasi Tiede- ja teknologiakasvatusaktiviteettien ohjauksen kurssille!

Kaikille avoin LUMA-keskus Suomen järjestämä tiede- ja teknologiakasvatusaktiviteettien ohjauksen MOOC-verkkokurssi (2op) antaa valmiudet monipuolisten aktiviteettien ohjaamiseen sekä lasten ja nuorten kanssa toimimiseen. Kurssia suositellaan yliopisto- ja toisen asteen opiskelijoiden lisäksi jo työelämässä oleville opettajille, kerho-ohjaajille, huoltajille tai isovanhemmille, eri organisaatioiden asiantuntijoille sekä kaikille muille aiheesta kiinnostuneille

Kurssi koostuu yhteisestä lasten ja nuorten kanssa toimimista käsittelevästä osiosta sekä valinnaisista moduuleista, joista voit valita itseäsi eniten kiinnostavat. Eri moduuleita ovat esimerkiksi tiede- ja teknologiakerhon tai -leirin ohjaaminen eri ikäryhmille, StarT– tai LUMA-lähettiläänä toimiminen ja opetusryhmien vierailujen ohjaaminen tiede- ja teknologialuokissa.

Kaikki kurssin suorittaneet saavat kurssin lopuksi diplomin.

Kurssille voi nyt rekisteröityä MOOC-alustalla »

Helsingin yliopiston opiskelijoille perusteet verkkokurssilta ja kokemus käytännön ohjauksesta

Kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille suunnattu Tiedekasvatus-kurssi (5 op) järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä 2017 (I-II periodit). Kurssi koostuu teoriaosuudesta MOOC-verkko-opetuksena ja tiedekasvatusaktiviteetin ohjaamisesta käytännössä.

Käytännön osuuden voit muokata omien mielenkiinnon kohteidesi mukaiseksi. Vaihtoehtoja ovat muun muassa tiedekerhon tai -leirin ohjaaminen eri-ikäisille, StarT- tai LUMA-lähettiläänä toimiminen sekä opetusryhmien vierailujen ohjaaminen Helsingin yliopiston tiedeluokissa tai Yrityskylässä

Kurssi on erinomainen tapa saada käytännön kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja kehittää omia opetuksen suunnittelu-, toteuttamis- ja arviointitaitoja.

Ilmoittautuminen kurssille avautuu alkusyksystä WebOodissa, josta kurssin löytää nimellä Tiedekasvatus tai tunnisteella MFK-402.

Lisätietoja kursseista antaa tarvittaessa Julia Halonen.