Mitä tiedät kestävyydestä?

Helsingin yliopiston Kestävän muutoksen perusteet -webinaareissa 24.9. ja 30.9. huippuasiantuntijat luovat kokonaiskuvaa siitä, miksi kestävyys on niin merkittävä asia yksilölle, yritykselle ja koko ihmiskunnalle. Osallistumalla pääset tutkimaan myös, miten kestävyysteemoja voidaan hyödyntää juuri sinun organisaatiossasi.

Helsingin yliopiston Kestävän muutoksen perusteet -webinaareissa tutustutaan monitieteisesti kestävyyden teemaan.

– Huippuasiantuntijoiden voimin luodaan iso kuva siitä, miksi kestävyyttä tarvitaan ja miten ajattelutapamme yksilöinä, organisaatioissa ja yhteiskunnissa täytyy muuttua, että pääsemme niihin tavoitteisiin mitä kestävyyden osalta on globaalisti asetettu, koulutusosion koordinaattorina Sari Laurilan ohella toimiva Riitta Aho luonnehtii.

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa kahtena webinaarina 24.9. ja 30.9. sekä ohjattuina oppimistehtävinä. Kestävän muutoksen perusteet -webinaarit ovat johdanto-osio Helsingin yliopiston uudelle monitieteiselle Kestävyys organisaation voimavaraksi -koulutuskokonaisuudelle. Koulutuskokonaisuuteen sisältyy webinaarien lisäksi syventäviä opintoja ja useita verkkokoulutuksia. Webinaarit on mahdollista suorittaa omana erillisenä koulutusosiona. Syyskuussa järjestettävien webinaarien jälkeen webinaaritallenteet ovat opiskeltavissa verkossa milloin tahansa sinulle sopivana ajankohtana.

Näkökulmien monipuolisuutta kurssilla on kosolti luvassa, Aho vakuuttaa.

– Mukana on luonnontieteellistä faktapohjaa ja arvokeskustelua kestävyydestä. Lisäksi pureudutaan organisaatiotason haasteisiin kuten siihen, mitä kestävä ihmisten johtaminen voisi olla ja miten kestävyys otetaan huomioon vastuullisessa yritysviestinnässä.

Webinaarien jälkeen osallistujat saavat halutessaan räätälöityä ohjausta siihen, miten heidän omissa organisaatioissaan kestävyysteemaa voitaisiin hyödyntää ja oman oppimispolkunsa suunnittelemiseen, jos innostuu jatkamaan Kestävyys organisaation voimavarana -koulutuskokonaisuuteen.

Johdanto-osiossa asiantuntijoina mukana ovat Helsingin yliopiston ilmakehätieteiden tutkijatohtori Laura Riuttanen, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Maanpuolustuskorkeakoulun kestävyystieteiden asiantuntija Arto Salonen sekä Helsingin yliopiston työelämäprofessori Outi Ihanainen-Rokio.

Ilmoittaudu mukaan webinaareihin 9.9. mennessä: Kestävän muutoksen perusteet -webinaarit