HEI Schools paketoi suomalaisen päiväkodin maailmalle

Suomalaisen varhaiskasvatuksen maine on maailmalla huikea, joten kysyntää osaamisellemme löytyy. Haasteena kysyntään vastaamisessa on kuitenkin ollut kaupallisiksi malleiksi tuotteistettujen konseptien puute: yksittäiset pelit, kirjat, sovellukset tai edes koulutus- ja konsultointihankkeet eivät tarjoa ”Finnish modelia” käytännön kokemuksena.

Suomalaista varhaiskasvatusta lisenssimallilla maailmalle tarjoavan HEI Schoolsin missiona on tuoda laadukas varhaiskasvatus mahdollisimman monen lapsen saataville maailmassa.

– HEI Schoolsin konsepti lähtee siitä, että on kyettävä ajattelemaan isosti: olemme onnistuneet silloin, kun laadukas varhaiskasvatus ja HEI Schoolsin konsepti on yhtä monen perheen ulottuvilla taloudellisesti ja fyysiseltä etäisyydeltään kuin esimerkiksi IKEA. Tämä on osa pohjoismaista perimää: hyvin suunniteltu tuote volyymin kautta mahdollisimman monen ulottuville, kertoo HEI Schoolsin toimitusjohtaja Milla Kokko.

Tutkimusta kaupallisiksi konsepteiksi

Helsingin yliopisto mahdollistaa tutkimuksen tuotteistamisen kaupallisiksi konsepteiksi Helsinki Innovation Services -palvelun (HIS) kautta.

Koko HEI Schoolsin pedagoginen lähestyminen perustuu vuosikymmenten tieteelliseen tutkimustyöhön siitä, miten lapset oppivat ja miten opettajia kannattaa kouluttaa. Tutkimusperusteisuus ja jatkuva uusi tutkimustyö on täysin olennaista HEI Schoolsin konseptin onnistumisessa, ja Helsingin yliopisto onkin yksi HEI Schoolsin perustajaosakkaista.

Kokonainen päiväkotikokemus

HEI Schools on ensimmäinen kokonaisvaltainen tuote suomalaisen varhaiskasvatuksen tarjoamiseksi kansainvälisille markkinoille: erittäin tarkasti suunniteltu ja tuotteistettu konsepti, jonka avulla myös muut kuin suomalaiset itse voivat tarjota laadukasta varhaiskasvatusta suomalaisen opetussuunnitelman mukaan.

– Emme lähetä suomalaisia pyörittämään Suomi-kouluja ympäri maailmaa vaan autamme paikallisia toimijoita operoimaan päiväkoteja suomalaisella mallilla, kertoo HEI Schoolsin perustaja Pilvi Torsti.

Tapa, jolla HEI Schoolsin konseptissa on yhdistetty pedagogiikka (opetussuunnitelma, sen mukaiset oppimateriaalit ja konseptoitu opettajakoulutus), design (tilat, arkkitehtuuri, kalustemuotoilu, grafiikka, visuaalinen ilme, lelut ja pelit) ja kaupallinen malli (lisensointi), on täysin poikkeuksellinen.

Yhtiön perustajatiimissä on osaamista niin pedagogian (professori Lasse Lipponen), koulutuspolitiikan (tohtori, dosentti Pilvi Torsti), konseptoinnin ja tuotteistamisen (toimitusjohtaja Milla Kokko) sekä designin (suunnittelujohtaja Anne Rusanen) alueilta.

HEI Schools avaa ovia uusilla markkinoilla

Ensimmäisten pilottien jälkeen HEI Schools hakee kasvua useilta markkinoilta. HEI Schoolsin pilottipäiväkoti avautui syyskuussa 2017 Baotoussa Kiinassa, ja se juhli juuri ensimmäistä vuottaan 20 opettajan ja yli 100 perheen voimin.

Vuonna 2018 HEI Schools on avannut ovensa Guangzhoussa Kiinassa, Melbournessa Australiassa sekä Helsingissä. Uudet sopimukset on allekirjoitettu Kiinaan Shanghaihin ja Chengduun sekä Saudi-Arabiaan ja Kuwaitiin.

– Juuri nyt neuvottelemme 10–15 eri toimijan kanssa niin Kiinassa kuin muillakin markkinoilla seuraavien päiväkotien avaamisesta. Tuote on nyt testattu monella markkinalla ja keskitymme kasvuun, Milla Kokko kertoo.

Kumppaneiksi varhaiskasvatuksen edelläkävijöitä

HEI Schools hakee kumppaneiksi ja pilottiasiakkaiksi toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita korkealaatuisen varhaiskasvatuksen kehittämisestä omalla markkina-alueellaan HEI Schools -mallin mukaisesti.

HEI Schools toivoo löytävänsä sijoittajia ja rahoittajia, jotka näkevät markkinoiden nopean kasvun ja suomalaisen koulutusmaineen tarjoaman potentiaalin ja tunnistavat tuotteistuksen ja skaalattavan konseptin merkityksen siinä, miten kasvusta voidaan hyötyä Suomessa.

HEI Schools vie tie­de­poh­jai­sen var­hais­kas­va­tuk­sen maa­il­mal­le

Lue myös: Helsingin yliopiston startup HEI Schools valittiin maailman kasvatusinnovaatioiden Top100-listalle

Lue lisää HEI Schoolsin sivuilta

HEI Schools somessa:
facebook.com/heischools
twitter.com/heischools
instagram.com/hei_schools

Juttu on julkaistu 9.11.2017. Sitä on päivitetty 8.11.2018 HEI Schoolsin uusilla kuulumisilla.